Connect with us

Najave i događanja

GASTO ADVENT U ZABOKU: “Najvažnije u ovo blagdansko vrijeme je povezivanje, druženje, ali istovremeno i učenje,” – poručila je zamjenica Petek – FOTO GALERIJA

Drugi Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju danas, 17. prosinca 2022. imaju finalna događanja na trgu ispred City caffea u Zaboku. Glazbene, gastro i eno poslastice namijenjene su svim posjetiteljima.

„Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju II“ traju već tri dana, u sklopu dana organizirane su razne radionice kako kulinarske tako i vinske, dio su projekta RECEZA vrijednosti preko 66.000.000,00 kuna kojim će, osim pripremanja novog Centra kompetentnosti provesti i brojne aktivnosti s ciljem promocije zanimanja i obrazovanja kadrova u turizmu. Cilj projekta je između ostalog da educiranim kadrovima još bolje razvijamo turizam u našoj Županiji, pa i na cijelom kontinentalnom dijelu.

Jasna Petek, zamjenica krapinsko-zagorskog župana prilikom obilaska Gastro Adventa čestitala je Regionalnom centru kompetencija i Srednjoj školi Zabok na ovom trodnevnom događanju: “Ugođaj je prekrasan, božićno raspoloženje i puno aktivnosti i zanimacija za mlade i one malo starije, a ono to je najvažnije u ovo blagdansko vrijeme, povezujemo se, družimo se, a isto tako istovremeno i učimo. To je i smisao ovog sajma i Dana turizma i ugostiteljstva u Zagorju,” – rekla je Petek te svima poželjela dobru zabavu.

Ravnateljica Srednje škole Zabok Draženka Jurec posebno emotivna što su se vratili u Zabok sa Drugim Danima turizma i ugostiteljstva: “Danas je finale nakon tri dana događanja, tu smo na ovom lijepim trgu ispred City caffea gdje su nam se u događanjima pridružili partneri u projektu: škola iz Bjelovara, Preloga, te OPG-ovi i obrtnici s područja svih triju županija partnera i to iz Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske županija, koji su donijeli delicije svog kraja, ” – rekla je Jurec i pozvala sve da im se pridruže i uživaju.

“Tu su i nastupi naših zabočkih mališana, pjevači i pjevačice iz Preloga, za sve posjetitelje pripremljeni su topli čajevi, kuhano vino, slatki zalogaji, slani zalogaji, imamo natjecanje u pečenju palačinki, naravno slijedi božićna utrka konobara, prodajni sajam i ponuda OPG-ova,” – istaknula je Jurec, te dodala da imaju i radionice ukrašavanja božićnih kolačića za najmalđe sugrađane.

Protekla dva dana radile su se gastro, kuharske i enološke radionice za nastavnike, mentore iz poduzeća i učenike, okrugli stolovi i odrađen je stručni dio Dana turizma i ugostiteljstva u Zagorju sa naglaskom na povezanost, obrazovanje i poduzetništvo.

sleljak/zip.com.hr 17.12.2022.

Continue Reading

Aktualno