GASTO ADVENT U ZABOKU: “Najvažnije u ovo blagdansko vrijeme je povezivanje, druženje, ali istovremeno i učenje,” – poručila je zamjenica Petek – FOTO GALERIJA
Drugi Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju danas, 17. prosinca 2022. imaju finalna događanja na trgu ispred City caffea u Zaboku. Glazbene, gastro i eno poslastice namijenjene su svim posjetiteljima.
„Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju II“ traju već tri dana, u sklopu dana organizirane su razne radionice kako kulinarske tako i vinske, dio su projekta RECEZA vrijednosti preko 66.000.000,00 kuna kojim će, osim pripremanja novog Centra kompetentnosti provesti i brojne aktivnosti s ciljem promocije zanimanja i obrazovanja kadrova u turizmu. Cilj projekta je između ostalog da educiranim kadrovima još bolje razvijamo turizam u našoj Županiji, pa i na cijelom kontinentalnom dijelu.
Jasna Petek, zamjenica krapinsko-zagorskog župana prilikom obilaska Gastro Adventa čestitala je Regionalnom centru kompetencija i Srednjoj školi Zabok na ovom trodnevnom događanju: “Ugođaj je prekrasan, božićno raspoloženje i puno aktivnosti i zanimacija za mlade i one malo starije, a ono to je najvažnije u ovo blagdansko vrijeme, povezujemo se, družimo se, a isto tako istovremeno i učimo. To je i smisao ovog sajma i Dana turizma i ugostiteljstva u Zagorju,” – rekla je Petek te svima poželjela dobru zabavu.
Ravnateljica Srednje škole Zabok Draženka Jurec posebno emotivna što su se vratili u Zabok sa Drugim Danima turizma i ugostiteljstva: “Danas je finale nakon tri dana događanja, tu smo na ovom lijepim trgu ispred City caffea gdje su nam se u događanjima pridružili partneri u projektu: škola iz Bjelovara, Preloga, te OPG-ovi i obrtnici s područja svih triju županija partnera i to iz Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske županija, koji su donijeli delicije svog kraja, ” – rekla je Jurec i pozvala sve da im se pridruže i uživaju.
“Tu su i nastupi naših zabočkih mališana, pjevači i pjevačice iz Preloga, za sve posjetitelje pripremljeni su topli čajevi, kuhano vino, slatki zalogaji, slani zalogaji, imamo natjecanje u pečenju palačinki, naravno slijedi božićna utrka konobara, prodajni sajam i ponuda OPG-ova,” – istaknula je Jurec, te dodala da imaju i radionice ukrašavanja božićnih kolačića za najmalđe sugrađane.
Protekla dva dana radile su se gastro, kuharske i enološke radionice za nastavnike, mentore iz poduzeća i učenike, okrugli stolovi i odrađen je stručni dio Dana turizma i ugostiteljstva u Zagorju sa naglaskom na povezanost, obrazovanje i poduzetništvo.
Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.
Neophodni kolačići
Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.
Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.