Connect with us

Društvo

Festival poezije održava se danas u Stubičkim Toplicama

Festival poezije, u sedmoj godini održavanja, već poznat i priznat u hrvatskim književnim -poetskim krugovima, ponovo će okupiti, uz stalne goste, etablirana imena hrvatske poetske riječi, također i vrsne pjesnike Krapinsko-zagorske županije, ali i goste pjesnike iz Slovenije i Austrije.

Festival se održava danas, 15. lipnja od 12 do 15 sati u Parku Matije Gupca, ispred glazbenog paviljona Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, gdje je svoje pjesme pisala i posljednjih 10 godina života provela, velika hrvatska pjesnikinja Vesna Parun.

Najboljima će se i ove godine uručiti posebna nagrada, statua “Nevinija ruka”, rad akademskog kipara Ivana Tuđe, koju će stručni žiri dodijeliti ovogodišnjem laureatu. U prethodnih 6 godina “Nevinijom rukom” nagrađivani su: Ludwig Bauer, Marija Lamot, Božica Brkan, Lidija Dujić, Diana Burazer i Bogdan Arnautović.

S ovom, tradicionalnom manifestacijom, Stubičke Toplice prepoznate su kao pjesnička destinacija, koja je u svoje krilo prigrlila vrsne hrvatske pjesnike, štovatelje lika i djela velike Vesne Parun i sve ljubitelje pjesničke riječi.

Uz potporu KZŽ i TZ KZŽ, Festival poezije utemeljio je pjesnik Nikola Kristić, koji je ujedno s Udrugom Modus Vivendi Stubaki i organizator ovog, sada već u kontinuitetu sedmog po redu okupljanja hrvatskih i inozemnih pjesnika u Stubičkim Toplicama.

zip.com.hr 15.06.2024.

Continue Reading

Aktualno