Connect with us

Najave i događanja

Ernestinovo je opet puno djece! U tijeku 20. kolonija mladih – sudjeluju i Zagorci

Počela je Kolonija mladih, jedinstvena manifestacija međunarodnog karaktera koja već 20 godina uspješno okuplja darovitu djecu i mladež iz Hrvatske i inozemstva, u OŠ Ernestinovo od 11. do 13. travnja.

Organizator Kolonije je OŠ Ernestinovo s LU ‘Petar Smajić‘ i Općinom Ernestinovo. Djeca iz nekoliko država intenzivno su počela raditi, kreativno se izražavaju kroz devet radionica. Između ostalih sudionika na Koloniji sudjeluju i učenici Osnovne škole Donja Stubica te Osnovne škole Vladimira Bosnara Stubičke Toplice, njih ukupno sedam u pratnji učiteljica Snježane Štefek Borovčak i Valentine Horvat. Ovo im je druga godina sudjelovanja i to zahvaljujući potpori Grada Donja Stubica i Općine Stubičke Toplice. Svim sudionicima je vrlo zabavno, puno toga se može naučiti jer su radi s priznatim umjetnicima-

Naime, Kolonija okuplja nadarene mlade osobe od deset do osamnaest godina na području likovne, glazbene, dramske i filmske umjetnosti iz Hrvatske i inozemstva. Prema riječima organizatora, mladi su jedva dočekali da u ruke uzmu kistove, olovke, dlijeta i drvene batiće pa da iz sebe izbace svoj unutarnji svijet.

Kolonija završava zajedničkim nastupom i izložbom radova. Mali Zagorci zahvalili su svima koji su im pomogli da idu u Ernestinovo te se vesele izletu u Osijek koji su im organizatori pripremili kao iznenađenje.

zip.com.hr 13.04.2023.

Continue Reading

Aktualno