Connect with us

Najave i događanja

Dođite na koncert Tomislava Vukšića u Zaboku

Pučko otvoreno učilište Zabok poziva vas na koncert Tomislava Vukšića na gitari u ponedjeljak, 17. travnja.

Tomislav Vukšić osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u razredu Ratka Podvorca. Gitaru je diplomirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu Darka Petrinjaka, a poslijediplomski studij završio je na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u razredu Zorana Dukića. Za vrijeme poslijediplomskog studija dodijeljena mu je prestižna stipendija “Huygens Scholarship Programme” namijenjena najnadarenijim studentima, a trenutno je zaposlen kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Ostvario je brojne nastupe u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Albaniji, Makedoniji, Poljskoj, Portugalu, Austriji, Švicarskoj i Nizozemskoj svirajući recitale i kao član gitarskog trija “Elogio” koji je s Pedrom Rodriguesom i Petritom Ҫekuom osnovao 2008. godine.

Dobitnik je niza nagrada na hrvatskim državnim natjecanjima te na međunarodnim gitarističkim natjecanjima: “Festival Internacional de Guitarra Clássica Guitarmania” 2006. (Almada, Portugal, 1. nagrada), “Twents Gitaar Festival” 2007. (Enschede, Nizozemska, 2. nagrada), “Alhambra Gitaar Festival” 2007. (Alkmaar, Nizozemska, 1. nagrada i nagrada publike).

Koncert će se održati u ponedjeljak, 17. travnja s početkom u 18 sati u Gradskoj galeriji Zabok, a ulaz je slobodan za sve. Tomislav Vukšić će izvesti skladbe Johanna Sebastiana Bacha, Giulia Regondija, Borisa Papandopula, Benjamina Brittena te Joaquína Turinae na gitari. Stoga odvojite vrijeme i prisustvujte na ovom bogatom koncertu klasične glazbe.

zip.com.hr 16.04.2023.

Continue Reading

Aktualno