Connect with us

Kultura

Dodijeljene i Srednje nagrade Gjalski 2022.

U sklopu manifestacije Dani Ksavera Šandora Gjalskog u Gradskoj galeriji Zabok u četvrtak, 27. listopada 2022. dodijeljene su Srednje nagrade Gjalski, učenicima srednjih škola.

Prosudbeno povjerenstvo koje je odlučivalo čiji su radovi najbolji sastavljeno je od Irene Labaš – Veverec i Ljubice Anđelković – Džambić te Sanje Ždralović, predsjednice povjerenstva , a na natječaj je pristiglo 28 radova iz 10 srednjih škola.

Predsjednica povjerenstva Sanja Ždralović rekla je da sva djeca koja su predala svoje radove zaslužuju sve pohvale i poticaj na daljnje pisanje: “Ni ove godine nije bilo lako izabrati najbolje, teško je rangirati umjetničke radove, pogotovo obzirom na to da djeca u njima daju dio sebe, pa je još teže ocijeniti, tim više što nemamo zadanu temu niti kriterije,” – naglasila je Ždralović.

Najbolji rad koji je osvojio prvo mjesto bio je: ‘Nikak i nikak’, Antonele Cesarec (2.r. SŠ pregrada, mentorica: Marina Škrnjug). Drugo mjesto osvojila je Ivona Herout, ‘Nebo od misli’ (SŠ Krapina, mentorica: Dunja Belošević), a treće mjesto Dina Draganić, ‘Plastična adaptacija’ (SŠ Krapina, mentorica: Dunja Belošević).

Radovi koji su također dobili pohvale:

‘Médaillons’, Sara Hohnjec (4.r. Druge gimnazije Varaždin, mentorica: Maja Peterlik)

‘Tu, iza naše hiže’, Roko Knezić (4.r. SŠ Oroslavje, mentorica: Marija Ubrekić)

‘Deka’, Tina Milijaš (4.r. Prva gimnazija Varaždin, mentorica: Tatjana Ruža)

‘Priča o junaku’, Paula Sviben (4.r. SŠ Zlatar, mentorica: Marina Rod Kralj)

‘Lutalice’, Ana Delost (4.r. Druge gimnazije Varaždin, mentorica: Maja Peterlik)

‘Bježim, bježite, bježimo’, Nikolina Gmaz (Gimnazija A.G. Matoša Zabok, mentorica: Dinka Tomašković – Presečki.

zip.com.hr 27.10.2022

Continue Reading

Aktualno