Connect with us

Društvo

Deveto Zavjetno hodočašće kuburaša Majci Božjoj Vinagorskoj na Uskrsni ponedjeljak

Na Uskrsni ponedjeljak po deveti puta kuburaši iz raznih krajeva Lijepe Naše okupit će se na Zavjetnom hodočašću Majci Božjoj Vinagorskoj, u marijanskom prošteništu Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Vinagori nedaleko od Pregrade.

Okupljanje pucača započet će u 10 sati, a zajedno s hodočasnicima će se u 11 sati formirati procesiju koja će krenuti od kapele sv. Barbare prema župnoj crkvi. Svečanu svetu misu u cinktoru crkve s početkom u 11.30, predvodit će prečasni Željko Faltak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Nakon svete mise, Župa Pohoda Blažene Djevice Marije i Društvo sv. Elizabete pozivaju hodočasnike na okrjepu i druženje uz glazbu na terasi samostana. Organizatori Zavjetnog hodočašća su članovi Kuburaškog društva „Vinagorska kubura“ te Župa i Društvo sv. Elizabete.

Pridružite se ovoj proslavi Uskrsa u prošteništu koje je sa svojom baroknom crkvom jedan od bisera zagorske kulturne baštine, na bregu s kojega se pruža jedan od najljepših pogleda na Hrvatsko zagorje.

zip.com.hr 06.04.2023.

Continue Reading

Aktualno