Connect with us

Društvo

Dani Općine i Župe Jesenje obilježavaju se bogatim programom događanja

Protekli petak brojnim događanjima započelo je obilježavanje Dana Općine i Župe Jesenje, a program se nastavlja sve do 24. lipnja.

U petak, 21. lipnja od 19 sati na rasporedu je promocija zbirke pjesama “Sličice života” Brankice Buzina. U programu nastupa pjevačka skupina AKUD-a ŽK u dvorani Doma kulture u Gornjem Jesenju. U 21 sat slijedi koncert sastava Noćni život na igralištu OŠ Gornje Jesenje.

Program se nastavlja i u subotu kada je od 14 sati pripremljeno natjecanje u kuhanju gulaša, u organizaciji Općine Jesenje i udruga na igralištu OŠ u Gornjem Jesenju. Od 16.30 Udruga privatnih šumovlasnika “Jela” iz Jesenja pripremili su Šumske igre, dok se u 20 sati pali Ivanjski krijes. U 21 sati slijedi Sveta misa u župnog crkvi Ivana Krstitelja, dok od 22 kreće zabava pod šatorom na igralištu OŠ Gornje Jesenje uz domaći sastav Pajdaši.

Nedjelja započinje svetom misom povodom Dana Župe i Općine, u 11 sati u župnoj crkva Sv. Ivana Krstitelja. Nakon mise na igralištu OŠ u 12 sati pripremljen je domjenak za mještane i goste. Od 16 sati kreću aktivnosti za najmlađe te je tim povodom na igralištu organiziran Dječji dan. Od 18 sati počinje Dramska večer gdje nastupa Dramska skupina KUD-a “Naša lipa” Tuhelj i dramska skupina O.Š. Gornje Jesenje. Dramska večer održat će se u dvorani Doma kulture u Gornjem Jesenju.

Završna događanja na rasporedu su u ponedjeljak, 24. lipnja. U 10 sati na mjesnom groblju Gornje Jesenje polagat će se vijenci. U 12 slijedi Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Jesenje u dvorani Doma kulture, dok su u 13 na rasporedu Dani otvorenog podruma u podrumskim prostorijama Doma kulture.

zip.com.hr 20.06.2024.

Continue Reading

Aktualno