Connect with us

Najave i događanja

Centar za informiranje i savjetovanje u karijeri otvoren danas u Krapini

Hrvatski zavod za zapošljavanje otvorio je danas, 06.prosinca2022. u Krapini vrata svog Centra za informiranje i savjetovanje u karijeri – CISOK.

Osnovna svrha osnivanja Centara za informiranje i savjetovanje u karijeri je pružanje usluga pomoći u odabiru odgovarajućeg obrazovanja i zaposlenja, pružanje novih usluga profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere širim skupinama korisnik pa možemo slobodno reći da takav centar daje direktan doprinos razvoju zajednice i gospodarstva na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Krapina ovim otvorenjem CISOK-a postaje još jedan grad u Hrvatskoj koji omogućava dostupnost informacija o cjeloživotnom profesionalnom usmjeravanju i razvoju karijere svim građanima.

Gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović

Gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović izrazio je zadovoljstvo da ovo otvorenje danas na Dan Grada Krapine obogaćuje svečani program: “U današnje vrijeme koje je užurbano, gdje nas brzina protoka vremena sve pregazi, vrlo je bitno za naše mlade da ih se može usmjeriti, da im se može otvoriti put jer to je ključ na početku i tokom karijere. Cjeloživotno učenje je sastavni dio naših života,” – poručio je Gregurović.

Goran Vukmanić, predstojnik HZZ, Područnog ureda Krapina

Goran Vukmanić, predstojnik HZZ, Područnog ureda Krapina pozvao je sve građane da dođu u centar, jer mogu i samostalno pretraživati objavljene natječaje za posao, prikupiti informacije o mogućnostima obrazovanja i mogućnostima stipendiranja, te mogućnostima zapošljavanja u Hrvatskoj i inozemstvu: “Savjetnici CISOK-a na usluzi su za sva pitanja i nedoumice koje možete imati vezano uz razvoj karijere, a sve usluge CISOK-a su besplatne. CISOK savjetnici će svojim dugogodišnjim iskustvom, posebno educiranim za poslovno usmjeravanje, pomoći u planiranju karijere, pružiti podršku definiranju profesionalnih ciljeva i usmjeravanje u razvoju karijere,” – napomenuo je Vukmanić.

Ravnatelj HZZ- Ante Lončar

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar pojasnio je razloge otvaranja i značaj jednog ovakvog centra: “Na razini Republike Hrvatske ovo je 15-ti CISOK i ovo je jedna u nizu usluga koje pruža Hrvatski zavod za zapošljavanje uz mjeru aktivne politike zapošljavanja i očuvanja radnih mjesta, tako da ćemo mi kroz ovaj sustav sigurno doprijeti do svih ciljanih skupina koje se spominju kroz ovaj projekt. Ovaj sustav profesionalnog usmjeravanja usmjeren je upravo na preventivno djelovanje prema ljudima koji će dolaziti na tržište rada, a to su prvenstveno osnovne i srednje škole, i isto tako i prema osobama koje će tijekom života u više navrata promijeniti svoje zanimanje, tako da u tom kontekstu Zavod za zapošljavanje će tu imati ključnu ulogu na tržištu rada što je u konačnici i naša strategija,” – naglasio je Lončar.

Željko Kolar, župan KZŽ

Željko Kolar, župan KZŽ istaknuo je na otvaranju da te će učenicima svaka  stručna pomoć, osim onog roditeljskog savjeta i te kako dobro doći: “Suradnja zavoda sa našim srednjim školama je izuzetna i drago mi je da su sve moje ravnateljice i ravnatelji ovdje i što su danas ovdje svi koji bi morali biti, da bi ovaj projekat imao svoju svrhu i donio uspjeh. Upravo ovakav ciljani poziv i odaziv garantira uspjeh ovog projekta. Situacija u kojoj živimo danas je vrlo izazovna, mijenja se iz mjeseca u mjesec, stoga je teško dugoročno planirati i to je dodatno opterećenje za one koje moraju izabrati svoje zanimanje, “- zaključio je Kolar.

Usluge CISOK-a primarno su namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima i nezaposlenim osobama, ali i svim ostalima zainteresiranim za razvoj karijere. CISOK će imati ured u Krapini na adresi Ksavera Šandora Gjalskog 2, a svim korisnicima bit će na raspolaganju usluge individualnog i grupnog informiranja i profesionalnog savjetovanja te raznovrsne radionice, predavanja i prezentacije u svrhu unapređenja osobnih potencijala za cjeloživotni razvoj karijere.

tleljak,sleljak/sale/zip.com.hr 06.12.2022.

Continue Reading

Aktualno