Connect with us

Infrastruktura

Uskoro se za promet zatvara jedna od naprometnijih cesta u Zagorju

17. travnja zatvara se državna cesta kroz Mokrice u Oroslavju, radi sljedeće faze radova na izgradnji nove ceste, koja će zaobilaziti uzak dio naselja Mokrice.

Potvrdili su to iz Hrvatskih cesta, odakle kažu kako će cesta od 17. travnja biti zatvorena za promet te će se isti privremeno regulirati obilaznim pravcima preko državne ceste DC 14 (čvor Bračak) i županijske ceste ŽC2197 kroz Oroslavje.

Cesta će biti zatvorena tri mjeseca, a sve u svrhu kako bi se moglo krenuti s izgradnjom sljedeće faze nove ceste kroz Mokrice. Kako kažu iz Hrvatskih cesta, u tom će se periodu ukloniti postojeći most Conec i izgraditi novi, a gradit će se i kružni tok na početku novog izmještenog dijela ceste te novo trokrako raskrižje na lokaciji uklapanja nove i postojeće ceste, neposredno iza stanice za tehnički pregled . Cesta će biti potpuno zatvorena za promet, ali će biti omogućen pristup vozilima lokalnom stanovništvu i interventnim vozilima samo iz smjera Oroslavja, cijelo vrijeme trajanja privremene regulacije prometa, pojasnili su još iz Hrvatskih cesta.

Radovi na rekonstrukciji državne ceste Mokrice – Oroslavje – Donja Stubica počeli su lani u jesen. Veliki je to zahvat, obzirom da je cesta izmještena, odnosno gradi se nova cesta kroz polje, kako bi se izbjegao uzak dio ceste kroz naselje Mokrice, gdje je postojeća cesta. Duljina nove ceste je 720 metara, a radovi se, kažu iz Hrvatskih cesta, odvijaju sukladno dinamičkom planu.

Nova cesta gradi se kako bi se izbjegao uzak dio naselja Mokrice, čime bi se povećala kvaliteta života stanovnika naselja. Naime, uzak dio kolnika kroz vrlo naseljeni dio Mokrica do sada je stvarao probleme u prometu, osobito kod mimoilaženja većih vozila i kamiona. Promet je u tom dijelu gust, što često onemogućava siguran izlazak stanovnika iz dvorišta svojim vozilima, ali i kretanje pješaka, obzirom da nema nogostupa. Svi će ti problemi biti riješeni nakon izgradnje nove ceste koja će skretati ulijevo nakon mosta u Mokricama, koji će rekonstruirati te će prolaziti kroz polje i izlaziti van iza stanice za tehnički pregled, gdje će se, kako smo doznali, urediti trokrako raskrižje.

Radovi su vrijedni oko 11 milijuna kuna, izvodi ih tvrtka Colas Hrvatska, a rok za završetak je 30. kolovoza ove godine.

zip.com.hr 11.04.2023.

Continue Reading

Aktualno