Connect with us

Infrastruktura

U Gornjoj Stubici Hrvatske ceste ulažu u sigurnost prometnica – “Rješavaju se dva mosta/propusta na državnoj cesti što nam je važno” – kazao Krizmanić

U Općini Gornja Stubica održana je u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine konferencija za medije na temu projekata i povećane sigurnosti u prometu Hrvatskih cesta na području Krapinsko-zagorske županije, odnosno Općine Gornja Stubica.

Prethodno su stanje na terenu zajednički obišli Alen Leverić, član Uprave Hrvatskih cesta, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, saborski zastupnici Predrag Štromar i Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, kao i načelnik Općine Kumrovec, Robert Šplajt na čijem se području obilazak odradio u jutarnjim satima.

Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić prilikom obilaska državne ceste DC307 kazao je kako je za sve stanovnike općine Gornja Stubica jako važan projekt povećanja sigurnosti u prometu uz državne ceste.

-Kao što je poznato prije nekoliko godina radila se rekonstrukcija između Donje i Gornje Stubice i tu su nam ostala dva mosta koja nisu završena i koja bitno ugrožavaju sigurnost prometa, poglavito pješaka. U obilasku smo pogledali i nastavak državne ceste od pružnog dijela prema Mariji Bistrici gdje smo ustvrdili da je potrebna rekonstrukcija. Nakon što se izvede projektna dokumentacija, raspisat će se i natječaj za obnovu te državne ceste koja je dosta frekventna i bez nogostupa s jedne i druge strane što predstavlja veliki problem i opasno je za pješake u prometu – naglasio je Krizmanić dodavši kako se cesta nalazi uz samo naselje, a uz cestu je i potok pa je stoga ova dionica dosta zahtjevna.

Alen Leverić, član Uprave Hrvatskih cesta, rekao je da će ta dva propusta/mosta riješiti vrlo skoro, očekuje do kraja ove godine.

-Nastavak radova prema Mariji Bistrici je u projektiranju i na zadnjoj sjednici Uprave Hrvatskih cesta dogovorili smo da se navedeni projekt ubrza jer je vrlo bitno zbog svih sudionika u prometu. Očekujem ishođenje svih dozvola u roku nekoliko mjeseci i onda bi tijekom 2025. godine stavili u plan nabave i nastavak projekta financirale bi Hrvatske ceste – potvrdio je Leverić.

Ostale važne projekte koje su planirani ili su već odrađeni uz financiranje Hrvatskih cest na području ove Županije naveo je i saborski zastupnik, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, a saborski zastupnik Predrag Štromar zahvalio je Hrvatskim cestama što su u zadnjih nekoliko godina ne samo gradili ceste i prometnice na sjeveru Hrvatske, već i pripremale svu dokumentaciju koja je potrebna prije samog natječaja za izvođenje radova.

sleljak/zip.com.hr 15.04.2024.

Continue Reading

Aktualno