Connect with us

Infrastruktura

Otvoreno novouređeno igralište u Lučelnici-to je daleko najbolje i najkvalitetnije igralište koje imamo na području Grada Klanjca-rekao je Brlek/FOTOGALERIJA

Danas, 05. travnja 2023. godine, otvareno je novouređeno dječje igralište u Lučelnici (iza zgrade Područne škole Lučelnica) u Gradu Klanjec.

Uređenje je sufinancirano u sklopu operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« LAG-a Zagorje-Sutla.

Igralište je svečano otvorio gradonačelnik Grada Klanjec Zlatko Brlek koji je kazao kako je otvaranje ovog igrališta bilo jedno od njegovih predizbornih obećanja te mu je posebo zadovoljstvo što se danas može tome veseliti i predati igralište mještanima.

-Projektna vrijednost tog igrališta je bila 55 tisuća eura, međutim na Javnom pozivu za izgradnju smo dobili ponudu na 41 tisuću eura sa svim spravama, ali trebalo je rješiti odvodnju na tom igralištu i potporni zid koji nisu bili u sklopu projekta, tako da je ukupno negdje oko  44 tisuće eura- rekao je Brlek te dodao da mu je prvenstveno drago da je to baš ovdje u Lučelnici gdje do sada nije bilo igrališta.

-Cilj je da svako naše nasilje ima ovakvo ili slično igralište, međutim, problem nam je uvijek sa zemljištem jer Grad u svom vlasništvu nema adekvatnog zemljišta gdje bi mogao postaviti takva ili slična igrališta. Ovdje smo to uspjeli dogovoriti sa školom jer je zemljište u vlasništvu škole, pa smo kroz njihov najam odnosno kroz pravo građenja dobili građevinsku dozvolu i svu potrebnu dokumentaciju, i mislim da je ovo igralište jako dobro za ovaj kraj, prvenstveno za djecu, jer u ovaj kraj se ljudi zadnjih godina doseljavaju, i ovdje od Tuheljskih Toplica prema nama, nemate niti jedne slobodne kuće ni vikendice, i sve ono što je bilo prije zapušteno, sada je prodano istaknuo je Brlek te dodao da je igralište prvenstveno napravljeno za najmlađe, no kako su sprave na igralištu za sve dobne skupine te isto tako su tu i stol i klupice za roditelje, te je igralište ograđeno tako da je i sigurno.

To je daleko, najbolje, najkvalitetnije igralište koje imamo na području Grada Klanjca, i ja vjerujem da ćemo u budućnosti još takvih igrališta izgraditi na području Grada Klanjca- poručio je Brlek.

Hrvoje Novak voditelj LAG-a Zagorje-Sutla, kazao je kako mu je uvijek drago kad kroz njihove intervencije se može utjecati na poboljšanje lokalne infrastrukture.

-Ukupna vrijednost je oko 55 tisuća eura, a kroz našu intervenciju, odnosno mjeru, omogućeno je sufinanciranje od 50 tisuća eura, a također ovo nije jedina infrastruktura koja se u Klanjcu do sada radila kroz našu mjeru. Također prije 2 godine uređen je i park u Klanjcu i zapravo ukupna ulaganja u Klanjcu kroz intervencije odnosno mjere Lokalne razvojne strategije iznosile su oko 80 tisuća eura.

tleljak/zip.com.hr 05.04.2023.

Continue Reading

Aktualno