Connect with us

Infrastruktura

KZŽ osigurala 1,06 milijuna eura za ublažavanje štete od tuče

Prošle je godine tuča pogodila Krapinsko-zagorsku županiju te je na pojedinim područjima nanijela velike materijalne štete, a posebno na na komunalnoj i društvenoj infrastrukturi i stambenoj imovini.

Temeljem Statuta Krapinsko-zagorske županije, župan Željko Kolar je donio Odluku o raspodjeli sredstava za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuča nastalih na komunalnoj i društvenoj infrastrukturi i stambenoj imovini. Odluka je donijeta nakon što je Županiji, temeljen rješenjem Vlade Republike Hrvatske o odobrenju sredstava na teret proračunske zalihe državnog proračuna Republike Hrvatske , uplaćen iznos od 1.067.887,72 € ili 8.046.000,00 kn za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuča nastalih na komunalnoj i društvenoj infrastrukturi i stambenoj imovini, što čini 42% od prijavljenih oštećenja.

Dobivena sredstva će se raspodijeliti na sedam jedinica lokalne samouprave, sukladno prijavljenim štetama u Registru šteta: Općina Kumrovec, Općina Zagorska Sela, Općina Bedekovčina, Grad Oroslavje i Općina Veliko Trgovišće.

zip.com.hr 03.03.2023.

Continue Reading

Aktualno