Connect with us

Infrastruktura

Kreće izgradnja sportskih svlačionica na nogometnom igralištu u Oroslavju

Na nogometnom igralištu u Parku obitelji Prpić u Oroslavju potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji sportskih svlačionica.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Oroslavja, Viktor Šimunić i direktor tvrtke Vodolim, Vanja Brundula ispred izvođača radova.

Kako je rekao gradonačelnik Šimunić, povijesni je ovo dan ne samo za nogomet, nego i cijeli grad.

Nakon dugog niza godina, biti će ovo prvi objekt koji će Grad izgraditi od temelja i nije u pitanju rekonstrukcija ili obnova postojećeg objekta kao u drugim slučajevima. Vrijednost projekta je oko 539 tisuća eura i sredstva su osigurana u gradskom Proračunu- rekao je Šimunić te dodao, bude li prilike da se na nekom od natječaja dobe sredstva, projekt će biti prijavljen.

Prema riječima direktora Brundule, radovi će početi sredinom svibnja, a trebali bi biti gotovi za devet mjeseci. Veseli ga činjenica da su kao domaća tvrtka na javnom natječaju dobili izgradnju još jednog objekta na području Zagorja. Njegova je ocjena da je riječ o objektu srednje zahtjevne kategorije i ne očekuju se veći problemi.

Tajnik kluba, Božidar Krajcar rekao je da svlačionice čekaju jako dugo i dobili su puno obećanja, ali sad kad se bliži početak radova to je sreća koja se ne može opisati. Krajcar ističe da je stvaranje normalnih uvjeta za rad kluba najvažnije zbog djece.

– U klubu ima talentirane djece koja zbog loših uvjeta odlaze u druge klubove. Sada bi konačno trebali dobiti uvjete da mogu ostati u klubu i dalje se nogometno razvijati-istaknuo je Krajcar

Svlačionice će imati sve uvjete za nastup u 3. ligi. Dok nove svlačionice na budu gotove i dalje će se koristiti stare u prostorima dvorca.

zip.com.hr 26.03.2023.

Continue Reading

Aktualno