Connect with us

Društvo

ZIP ČETVRTKOM – “Za uspjeh trebate imati cilj, upornost, dosljednost i volju za učenjem” – poručila je Ana Jurinjak Tušek

U četvrtak, 25. svibnja, gošća emisije bila je Ana Jurinjak Tušek, doktorica biotehnoloških znanosti te izvanredna profesorica na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Ana je već u osnovnoj školi pokazala talent za prirodne znanosti, što se kasnije provuklo kroz gimnazijsko obrazovanje, a na posljetku se zbog toga odlučila za studiranje biotehnologije na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Istaknula je kako se želja za radom na samom fakultetu javila pred kraj samog studiranja, kada je dobila Rektorovu nagradu te je tamo zaposlena od 2008. godine.

Osim Rektorove nagrade, njezin doktorski rad nagrađen je nagradom “Za žene u znanosti”, a isto tako je za jedno istraživanje na Sajmu inovacija zajedno s kolegom osvojila srebrnu medalju.

Istaknula je kako je ovo struka koja na neki način tjera i iskazuje svakodnevno napredovanje. Trenutno sudjeluje u projektu sa suradnicama s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, a bave se obnovljivim izvorima energije, odnosno proizvodnjom biovodika.

Kazala je kako uživa u poslu, u radu sa studentima, jer se svake godine susreće s novim ljudima, no isto tako je izazovno te iziskuje puno uloženog truda, a istaknula je i što je potrebno za uspjeh.

– Za uspjeh prvo trebate imati neki svoj cilj, ali ne prevelike. Treba biti uporan, dosljedan, imati volju za učenjem, a u svemu tome trebate znati da niste sami i postizanje vašeg cilja mora obuhvaćati da niste nikoga s time ugrozili – poručila je Jurinjak Tušek.

O čemu smo sve pričale i koja su najtraženija putovanja pogledajte u emisiji:

Ekipa koja je realizirala emisiju: Sebastijan Fuštin, tonska realizacija i briga o kamerama i Snježana Leljak, urednica i voditeljica. Do slušanja na valovima Radio Stubice na 95,6 FM i 106,9 FM ili https://streamlive.hr/stubica-live/ , više na https://radio-stubica.

Video emisije na: https://youtu.be/15xQbH6KFL8?si=GvUGX1ukURonKajC

lleljak/zip.com.hr 25.05.2024.

Continue Reading

Aktualno