Connect with us

Inspirativne priče

ZIP ČETVRTKOM-“Za uspijeh je prije svega potrebna vjera u sebe i puno rada”-poručio je Vinko Matuša, generalni direktor Hidraulike Kurelja

U četvrtak, 25. siječnja gost emisije bio je Vinko Matuša, generalni direktor
Hidraulike Kurelja iz Donje Stubice.

Matuša je rodom iz Stubice gdje je završio i osnovnoškolsko obrazovanje, dok je srednjoškolsko nastavio u Oroslavju, nakon čega je upisao Ekonomski fakultet u Zagrebu, gdje je i diplomirao 2002. godine.

Raditi je počeo još tijekom studija kao komercijalist u tvrtci TPK Oromaterijal u Oroslavju, gdje je kako kaže ispekao svoj zanat.

To je posao i firma koja me formirala kao stručnjaka, vođu i menadžera, ali i kao osobu. Tamo sam proveo 20 godina, i bilo se teško odlučiti za promjenu i daljnji iskorak u karijeri, ali zaključio sam da nakon tih 20 godina vrijeme da pokušam nešto drugo, tako da sam promijenio posao, i zaposlio se u jednoj isto tako poznatoj i uspješnoj kompaniji, Prostoria u SVetom Križu Začretje, gdje sam obavljao razne poslove, a nakon 2 i pol godine provedenih tamo zaposlio se u tvrtci Hidraulika Kurelja- objasnio je svoj put Matuša, te dodao kako je cijela njegova karijera vezana uz proizvodnju.

Hidraulika Kurelja d.o.o. osnovana je 1991. godine, posluje kao obrt te se u početku svojeg postojanja koncentrira samo na hidraulične platforme i hidraulične kranove. Kako je posao brzo napredovao, 1995. godine obrt postaje društvo s ograničenom odgovornošću te kreće u svoj prvi veći investicijski ciklus.

Ponukani boljom organizacijom poslovanja te velikim iskustvom u radu, poduzeće uz sam servis opreme, kreće i u njenu proizvodnju. U razdoblju do 2000. godine poduzeće započinje vlastite proizvodne aktivnosti, a do 2010. poduzeće uvodi usluge servisa i montaže te postaje zastupnik sljedećih proizvoda: HIAB, MULTILFT, MOFFET, JONSERED.

Nedugo potom slijedi širenje u Srbiju kupnjom dijela bivšeg kompleksa tvornice Zastava Kragujevac. Poduzeće je do 2015. godine također, značajno širilo poslovanje te je posljedično osnovalo i podružnicu u BiH. Kako se poslovanje dalje širilo, razvijen je i vlastiti proizvodni program hidraulične opreme, posebno vezan uz nadogradnju opreme. 2018. godine otvoren je servisni centar u Šibeniku.

Za uspijeh Matuša kaže da je prije svega potrebna vjera u sebe i puno rada.

-Na svakom putu za svakog čovjeka dođu teški trenuci, sumnje i strahovi, i čovjek u tom trenutku mora znati udahnuti, prepoznati tu situaciju, i iz nje izaći još jači i krenuti dalje kao da se ništa nije dogodilo. Sljedeće što je bitno je puno rada. Svi mi možemo biti i pametni, inteligentni, vizionari, ali ako to ne potkrijepimo sa radom od toga nema ništa. To je poruka svim mladima– rad, rad i samo rad-poručio je Matuša.

O čemu smo sve pričali i koji su daljni planovi tvrtke Hidraulika Kurelja pogledajte u emisiji:

Ekipa koja je realizirala emisiju: Darko Kolar, tonska realizacija i briga o kamerama i Snježana Leljak, urednica i voditeljica. Do slušanja na valovima Radio Stubice na 95,6 FM i 106,9 FM ili https://streamlive.hr/stubica-live/  , više na https://radio-stubica.

Video emisije na:https://www.youtube.com/watch?v=DYfQbZ9x8LM&t=13s

tleljak/zip.com.hr 28.01.2024.

Continue Reading

Aktualno