Connect with us

Inspirativne priče

ZIP četvrtkom – “Treba biti hrabar, preuzeti rizik i malo razmišljati – jedno je raditi, a drugo je raditi prave stvari -poručuje Saša Muminović

U četvrtak, 16. ožujka gost emisije bio je Saša Muminović, predsjednik Uprave
AquafilCRO u Oroslavju, član Uprave AquafilSLO u Sloveniji, te predsjednik SLO
CRO Poslovnog kluba slovenskih i hrvatskih gospodarstvenika.

Snježana Leljak i Saša Muminović – ZIP ČETVRTKOM ZAGORJE I PODUZETNIŠTVO 16.03.2023.

Saša Muminović je poznati zagorski gospodarstvenik, svoju karijeru u grupi Aquafil započeo je kao ekonomski migrant – kao referent, da bi 2009. godine bio imenovan za člana uprave AquafilCRO d.o.o. u Hrvatskoj, a 2014. godine i za direktora – člana uprave AquafilSLO d.o.o. u Sloveniji, a od veljače 2021. godine predsjednik je uprave AquafilCRO d.o.o.

-Puno rada, odricanja i uz to puno učenja, mislim da bez toga – neka druga alternativa je loto ili nasljedstvo…. nisam ja toliko odabrao ovaj put, ovu branšu, ovu firmu koliko je ona mene odabrala- kazao je na početku svoje inspirativne priče gospodin Muminović, koji je u grupi Aquafil već 20 godina.

Mi smo svjetski lider u proizvodnji poliamida ili najlona. To je jedan polimer koji se dobiva u procesu proizvodnje nafte – pojasnio je Muminović, prije 15 godina počeli su i sa proizvodnjom regeneriranog najlona tj. okrenuli su se kružnom gospodarstvu kada se još o tome nije pričalo, a danas je to imperativ.

Kako smo saznali stanuje u Ljubljani, radi u Hrvatskom zagorju, posjećuje redovito Istru i zato živi najviše u automobilu. Pored čestih putovanja u Hrvatsku, odlazi i u Italiju, gdje je sjedište Aquafil grupe, kao i u SAD, Kinu, Tajland, tj. putuje po cijelom svijetu. U međuvremenu stekao je i titulu doktora ekonomskih znanosti, pisao znanstvene radove te završio tečaj za ovlaštenog računovodstvenog forenzičara. Pored profesionalnoga angažmana, aktivan je i u SLO CRO Poslovnom klubu u Zagrebu, kao njegov predsjednik, te u upravnom odboru Udruženja poslodavaca Slovenije, kao predsjednik sekcije za kemiju.

Saša Muminović – ZIP ČETVRTKOM ZAGORJE I PODUZETNIŠTVO 16.03.2023.

-Najveći uspjeh su male stvari koje se naprave u danu, koje nam naprave zadovoljstvo tada jer poanta nije u cilju, nego u trajanju – ističe Muminović. Obzirom da je predsjednik SLO CRO Poslovnog kluba kazao je da ne vidi neke velike razlike u gospodarstvu Hrvatske ili Slovenije, kako smo u EU propisi su dosta ujednačeni.

U AquafilCRO Oroslavju zapošljavaju oko 250 radnika, a u cijeloj grupaciji ima ih oko 3.000. Već duže vrijeme nalaze se među 500 najuspješnijih tvrtki u Republici Hrvatskoj, u više navrata su tijekom 2022. godine podizali plaću radnicima koja je danas 35% veća od prosječne plaće u hrvatskoj tekstilnoj industriji. Kaže kako su radnici najvažniji dio poslovanja i ključni dio svih uspjeha ovog poduzeća.

Zahvalnice jubilarcima tvrtke AQuafilCRO Oroslavje – arhiva 2022

-Netko igra košarku, netko nogomet, netko se vere po planinama, a meni je taj ventil pisanje – odgovorio je Muminović na naše pitanje o knjizi “Tajna žute kocke”. Kako je kazao, napisao je tri knjige, jednu stručnu i dvije s autobiografskim pričama. “Tajna žute kocke” je njegova druga knjiga sa kratkim autobiografskim pričama, nekad smiješnim nekad tragikomičnim pričama onoga što mu se događalo na životnom putu i putovanjima, a ispričao nam je i anegdotu kao crticu iz knjige.

-Nije dovoljno samo raditi i bit će sve ok, nije dovoljno, treba biti hrabar, treba preuzeti rizik i malo razmišljati jer jedno je raditi, a drugo je raditi prave stvari– poručio je za kraj Saša Muminović kojem želimo još puno putovanja, knjiga i poslovnih uspjeha.

Emisiju pogledajte na:

Ekipa koja je realizirala emisiju: Mirjana Bašak, tonska realizacija i briga o kamerama i Snježana Leljak, urednica i voditeljica. Do slušanja na valovima Radio Stubice na 95,6 FM i 106,9 FM ili https://streamlive.hr/stubica-live/  , više na https://radio-stubica.

Video emisije na: https://www.youtube.com/channel/UCd5g5ikvYXAWC2oDH2OWMaw/video

Promocija knjige “Tajna žute kocke” 2022

Snježana Leljak/zip.com.hr 20.03.2023.

Continue Reading

Aktualno