Connect with us

Inspirativne priče

ZIP četvrtkom – “Život nije samo uzlazna crta i uspjeh nije zagarantiran” – poručuje Damir Novina

Emisija ZIP četvrtkom – Zagorje i poduzetništvo na Radio Stubici emitirala se 08. rujna 2022., gost emisije bio je Damir Novina, direktor Auto centra Redan i predsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina.

Snježana Leljak i Damir Novina– ZIP ČETVRTKOM ZAGORJE I PODUZETNIŠTVO 08.09.2022

Gospodin Damir Novina ispričao nam je u emisiji kako je tekao njegov životni i poslovni put, kako je gradio karijeru: “Davne 82. godine zaposl sam se kao geometar u Elektri Zabok, po struci sam geodeta, tam sam odradil 10 godina, zadnje 2 godine sam otvoril svoj paušalni obrt, više se nekak nisam videl u tim nekakvim službama koje, ja bi rekel ljude ograničavaju idejama koje su dobre, ali jednostavno si skučen i osjećaš da u životu možeš nekaj više napraviti i malo po malo, tak je krenulo” – istaknuo je na početku emisije gospodin Novina.

Damir Novina– ZIP ČETVRTKOM ZAGORJE I PODUZETNIŠTVO 08.09.2022

Nakon toga otvorio je sa kompanjonima svoju firmu, s gospodinom Ratkom Habusom otvorio je tvrtku za tiska i razvio u jednu od najvećih tiskara u državi, onda se zasitio toga i krenuo u neke druge izazove: ” Ujednom trenutku sam se probudil i odlučil da hoću delat nekaj drugo..” Nemiran duh nikad mu ne da da se skrasi i ostane u komfor zoni, nego stalno traži nove izazove: “Ne volim one koji samo kritiziraju i koji su defetisti i stalno su pesimisti i stalno im niš ne paše….. Kroz život sam se naučil, a sada imam fala Bogu 40 godina radnog staža, da čovjek mora biti spreman na nove izazove, te treba biti spreman mijenjati i sebe i svoj stav prema poslu da bi ostal, opstal ili uspjel!” – istaknuo je Novina.

Pozitivan stav u poslu donosi mu uspjeh, nekad je bolje, nekad gore, ali nikad ne odustaje. Posebno je ponosan što je uvijek kretao od nule i uspio u svakom poslu kojeg se primio. Veliki je ljubitelj Krapine u kojoj se rodio, odrastao, radi i živi i godinama je angažiran u Društvu za kajkavsko kulturno stvaralaštvo. Tjedan kajkavske kulture u punom je jeku, pa je gospodin Novina istaknuo da ima puno raznih sportskih, kulturnih, gospodarskih i zabavnih sadržaja, ali tu se radi prije svega o kulturi: “Misao poveznica i nit vodilja je kultura, kajkavština, držanje tradicije, promocija toga kaj mi kajkavci jesmo i kaj to znači uopće kajkavski jezik i kajkavska kultura. To je nekej kaj nije jednostavno napraviti….” Iz svake riječi gospodina Novine vidi se da voli svoj grad i kajkavštinu i naglašava da ima i mladih ljudi koji se uključuju i kojima daju prostora, kako bi taj “KAJ” bio očuvan i u budućim vremenima: “Tradicije mora biti, ali ja pozivam sve koji imaju bilo kakvu ideju, dojdite, bumo se spominali, sigurno bumo napravili to kaj vi hoćete” – na kraju emisije poručuje mladima gospodin Novina.

Damir Novina sa djelatnicima VHZK na otvorenju ZGZ-a 2022. u Krapini

Zahvaljujemo gospodinu Damiru Novini na odazivu u emisiju i što nam je ispričao svoju inspirativnu priču. Još jednom čestitamo na dosadašnjim uspjesima i želimo mu da doživi 100. obljetnicu Tjedna kajkavske kulture, koje se daje punim srcem.

Emisiju pogledajte na https://www.youtube.com/watch?v=I7yfwqNIHis&t=5s

Sebastijan Fuštin, tonska realizacija

Ekipa koja je realizirala emisiju: Sebastijan Fuštin, tonska realizacija i briga o kamerama i Snježana Leljak, urednica i voditeljica.

Do slušanja na valovima Radio Stubice na 95,6 FM i 106,9 FM ili https://streamlive.hr/stubica-live/  , više na https://radio-stubica.

Video emisije na: https://www.youtube.com/channel/UCd5g5ikvYXAWC2oDH2OWMaw/video

Snježana Leljak i Damir Novina– ZIP ČETVRTKOM ZAGORJE I PODUZETNIŠTVO 08.09.2022
Damir Novina na otvorenju Vinskog placa u TKK 2022. u Krapini

Snježana Leljak/zip.com.hr 09.09.2022.

Continue Reading

Aktualno