Connect with us

Inspirativne priče

Počelo obilježavcanje 70 – te obljetnice Regeneracije Zabok – u reGALERIJI gostovala Nika Zupanc

Regeneracija ove godine obilježava 70 godina rada, pa su, kako je rekao Anđelko Švaljek, direktor RGNC grupe, odlučili cijelu godinu posvetiti ovoj, za njih značajnoj obljetnici organizirajući nekoliko događanja kroz tri teme.

-Prva tema odnosi se na dizajn i tradiciju suradnje s brojnim umjetnicima kroz tvrtku reGALERIJA te smo tim povodom ugostili renomiranu slovensku produkt dizajnericu Niku Zupanc koja je prisutnima osobno predstavila svoju knjigu, a koja predstavlja sažetak vlastitih razmišljanja i inspiracija i obuhvaća niz njezinih dizajnerskih ostvarenja – istaknuo je Švaljek.

Također je istaknuo kako će na drugom događaju biti predstavljeni novi projekti kroz prezentaciju prenamjene lokacije i nove sadržaje, dok će na trećem naglasak biti na povijesti recikliranja te na novoj tvrtki – Regeneraciji non-wovens koja nastavlja posao započet prije 70 godina kroz unaprjeđenje recikliranja tekstilnog otpada i proizvodnju netkanih tekstila.

-Ovaj događaj organiziran je u reGALERIJI, tvrtki unutar Rgnc grupe s kojom je Nika Zupanc ostvarila zapažene suradnje. Tvrtka reGALERIJA od 1967. godine proizvodi custom made tepihe i tapiserije iz prirodnih materijala, a kroz svoju povijest može se pohvaliti suradnjama s brojnim umjetnicima i dizajnerima kao što su Ivan Rabuzin, Edo Murtić, Jagoda Buić, Ivan Lacković Croata, Ferdinand Kulmer, Pierre Huyghe, Aleksandar Bezinović, Dijana Nazor Čorda, Nikola Đurek, Peter Bilak, Marko Hrastovec, Miron Milić, Tomislav Lončarić Lonac, Nikola Radeljković i mnogi drugi – poručio je Švaljek.

sleljak/zip.com.hr 21.06.2024.

Continue Reading

Aktualno