Connect with us

Društvo

Održano je putopisno predavanje “7 vrhova” u konjščinskom Domu kulture uz humanitarnu notu

Dom kulture u Konjščini ovog je petka ugostio poznatog hrvatskog planinara, Marija Celinića koji održao putopisno predavanje “7 vrhova”.

Brojne uzbudljive priče s dalekih putovanja i planina stigle su i u Konjščinu, a sve zahvaljujući organizatoru samog događanja, Hrvatskom planinarskom društvu Gradina Konjščina.

Mario Celinić, kao veliki zaljubljenik u putovanja, prije svega ona planinarskog karaktera,
poznat je kao drugi Hrvat, ali prvi Zagorac koji se popeo na najviše vrhove svih sedam
kontinenta.
Upravo je brojnoj publici predstavio i na najbolji mogući način dočarao svoj lov
na sedam vrhova.

Kako je sam Celinić istaknuo, jako je dobar osjećaj napraviti takav sportski pothvat, pogotovo kada čovjek sazna da to nije nimalo lako i da to nije napravilo puno ljudi, što onda daje poseban osjećaj zadovoljstva i ponosa.

Napravio sam to zbog sebe jer sam htio istražiti svijet, ali isto tako u svemu tome pronaći i
sebe. U putopisnom predavanju “7 vrhova” govorim upravo o tome kako sam uspio to napraviti, kako je prošao taj cijeli put do svakog od tih kontinenata, zatim kako je prošao sam uspon do vrhova te pojedini trenuci u tim penjačkim logorima. Ukratko, nastojim se osvrnuti na sve ono što se događalo na putu prema vrhovima – rekao je Celinić koji trenutno ima u planu odmoriti od penjačkih pothvata te se posvetiti svom vinogradu, no odmor neće trajati dugo.

– Već se u listopadu planiram popeti na planinu Ame Dablem, a dalje ćemo vidjeti. Nemam prevelikih planova jer nije dobro previše planirati, bit će onako kako život donese – kazao je Celinić.

Ovo inspirativno predavanje imalo je i humanitarni karakter, a kako je naglasila Mateja Barilar, predsjednica Hrvatskog planinarskog društva Gradina Konjščina, donacije su se prikupljale za Udrugu “OSIT” Krapina i Klub “Radost”.

– Sva prikupljena sredstva bit će donirana našim vrijednim udrugama koje okupljaju osobe s intelektualnim poteškoćama – rekla je Barilar objasnivši kako je ovo prvo takvo predavanje održano u organizaciji Društva. Sve aktivnosti i događanja udruga s područja općine Konjščina, posebice one humanitarnog karaktera uvijek imaju i podršku Općine.

– Zahvaljujem članovima našeg Planinarskog društva što su našim mještanima omogućili da uživaju u jednom ovakvom zanimljivom i motivirajućem predavanju. Posebno mi je drago što cijelo to događanje ima i humanitarnu notu te se ne zaboravlja na naše štićenike Kluba “Radost” – poručila je načelnica Općine Konjščina Anita Krok.

zip.com.hr 16.04.2023.

Continue Reading

Aktualno