Connect with us

Društvo

Chef iz Zagorja svoju karijeru razvija na Jadranu-“Zagorje mi fali, ali ostajem tu”

Martin Oraić, 29-godišnji kuhar iz Gornje Šemnice s 19 se godina zaposlio se u Resortu Solaris Šibenik gdje se s pozicije pomoćnog kuhara uspeo do chefa.

U restoranu Barbieri’s u Zagrebu započeo je svoju profesionalnu karijeru gdje je učio od poznatog chefa Andreja Barbierija. Kada je 2019. dobio poslovnu priliku od prijatelja za doći raditi u Cavtat objeručke ju je prihvatio. Danas je ovaj mladi Zagorac chef restorana Bistro Revelin u Dubrovniku, piše Dulist.hr.

Prvi put je tamo došao zbog posla 2019. godine na poziv dobrog prijatelja Bogomila Križa.

-Radio sam u restoranu Bugenvilla u Cavtatu – govori Martin ističući kako je Cavtat predivan mali gradić koji mu se svidio odmah na prvu i potaknuo ga da se vrati ponovno.

-Posjetio sam Dubrovnik više puta i grad kao grad mi se jako svidio, makar nisam poznavao puno ljudi. Svidjelo mi se i poželio sam se vratiti–priča Martin koji je došao nazad prošle godine, ponovno preko istog prijatelja, ali ovaj put na poziciju šefa kuhinje u restoranu Bistro Revelin, gdje je i danas.

Martinova zaručnica koja je došla s njime također radi u istoj firmi.

-Smatram da mi Dubrovnik pruža uspon u karijeri i da je dobra odskočna daska i prilika za svaku osobu koja se želi proslaviti u ugostiteljstvu–ističe Martin.

Tijekom posla stekao je i nova poznanstva, većinom su to ljudi iz Grada.

S obzirom na obujam i vrstu posla koju radim nemam baš puno slobodnog vremena, ali kad ga imam kupam se na Lokrumu – kazuje Martin kojem je oaza mira jedan od najljepših otoka na svijetu.

Kada su u pitanju večernji izlasci, najviše voli otići u klub Revelin ili se pak s prijateljima okupiti negdje po gradu. Posebno je istaknuo Noć Porporele koja ga podsjeća na Zagorje.

-Također Noć Porporele mi je bila jedna od dražih, kod nas to zovemo fešta. Podsjeća me na neke naše zagorske fešte, puno domaćih ljudi, glazba i opuštena zabava – navodi Martin.

Kao što je svima već poznato, Dubrovnik je poprilično skup grad, a s time se složio i Martin kojega su cijene neugodno iznenadile. Unatoč tome, voli taj grad i kao veliku prednost vidi to što Grad vodi računa o svojim građanima.

-Ali Grad izlazi u susret svojim stanovnicima pa mi je isto tako drago da se na dosta mjesta može dobit popust. Od javnog prijevoza do kafića i restorana – kazuje Martin.

Iako nikad nije proveo zimu u Dubrovniku, čuo da domaći ljudi pretežito tada putuju ili pak odu samo do Zagreba.

-Prošlu zimu nisam bio, ali ove godine Revelin ima plan raditi cijelu godinu, ali to ćemo još vidjet. Nije još ništa sigurno, ali ja ostajem u Revelinu svakako – zaključuje mladi chef naglašavajući kako mu Zagorje fali svakog dana, ali uz pomoć zaručnice i prijatelja nije mu toliko teško.

zip.com.hr/Dulist.hr/Foto:bistro-revelin.com 10.07.2024.

Continue Reading

Aktualno