Connect with us

Društvo

VREMENSKA PROGNOZA: Još danas sunčano, a za vikend slijedi promjena vremena

Jutro će biti ponovno hladno, u unutrašnjosti mjestimice s mrazom, dan će biti pretežno ili djelomično sunčan u čemu svakako probajte uživati jer, sudeći prema prognozi, već za vikend stiže kiša.

Prognostičari kažu kako nas prema kraju dana očekuje porast naoblake sa sjevera, a prema prognozi DHMZ-a subotu bi u unutrašnjosti mjestimice mogla pasti i kiša.

U petak će vjetar biti većinom slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a na moru zapadni i sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu bit će od -4 do 1, na moru od 3 do 8, a najviša dnevna kretat će se uglavnom od 10 do 15 °C.

Biometeorološke prilike će na većem dijelu zemlje biti razmjerno povoljne. Jutro će biti hladno, pa prognostičari upozoravaju na adekvatnu zaštitu. Uz pretežno sunčano vrijeme, meteoropati će biti dobrog raspoloženja i primjerene koncentracije.

U drugom dijelu dana i u noći na subotu, najosjetljiviji meteoropati i kronični bolesnici mogu osjećati manje tegobe uzrokovane vremenom koje se najviše mogu osjetiti u zapadnim predjelima zemlje.

zip.com.hr/ DHMZ 07.04.2023.

Continue Reading

Aktualno