Connect with us

Društvo

Veliko zanimanje za predstavljanje knjige lokalnog autora Marka Peteka

Gradska knjižnica “Antun Mihanović”, Kulturni centar Klanjec i Ekološka udruga “Japica” protekli su utorak organizirali predstavljanje knjige “Ishrana bilja u hortikulturi, krajobrazu i kvaliteti hrane”.

Knjigu kao jedan od suautora potpisuje i Klanjčan Marko Petek. 

Klanječka izložbena dvorana gotovo da je bila premala za sve zainteresirane posjetitelje pa je tako u vrlo lijepoj i domaćoj atmosferi u prisustvu brojnih sugrađana, susjeda, prijatelja i obitelji suautor ovog sveučilišnog udžbenika predstavio znanstveni i stručni rad na kojem je zajedno sa svojim suradnicima radio više od pet godina.

Rezultat je knjiga od gotovo 600 stranica, koja nije samo sabrano gradivo iz ovog područja za studente, već i koristan priručnik za sve koji žele znati više, proizvođače i hobiste, pisana jednostavnim i razumljivim rječnikom uz pregršt fotografija i ilustracija koje prate tekst.

Knjiga je nedavno promovirana na Agronomskom fakultetu, a ovo klanječko inicirala je i o knjizi govorila Marina Krpan Smiljanec.

Predstavivši glavne teme, Krpan Smiljanec dotaknula se i nekih zanimljivih primjera s kojima se svakodnevno susrećemo u vrtovima, voćnjacima, vinogradima, a odgovori se kriju u ovom znanstvenom i stručnom radu. Na primjer, zašto su rotkvice i jagode ponekad šuplje, zašto hortenzija mijenja boju, što su pilići u vinogradu…, te tako na najbolji način potaknula posjetitelje na brojna pitanja i razgovor.

Bila je riječi i o mrazevima, gnojivima, kompostiranju, hormonima za rast, žutici pa čak i o smrdljivim martinima.

Posjetitelji su imali priliku naučiti mnoge zanimljive i korisne informacije koje će moći primijeniti i svojim vrtovima i voćnjacima.

zip.com.hr 01.06.2025.

Continue Reading

Aktualno

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.