Connect with us

Društvo

VELIKI FINIŠ! Na Hušnjakovom dočekani trkači i trkačice Kajbumščak traila 2024!

Nakon što je prošlih godina oduševio natjecatelje, ali i posjetitelje, “Kajbumščak trail” danas je doživio svoje treće izdanje u organizaciji Trkačkog kluba Maraton Krapina, a koje srušilo sve rekorde.

Ovogodišnja utrka “Kajbumščak trail” okupila je rekordan broj trkača i trkačica. Utrka se održala u sklopu Kontinentrail – Trail lige centralne Hrvatske u kojoj je nastupilo više od 400 sudionika, a za njih su bile pripremljene tri staze. Tako su oni izdržljiviji sudjelovali na najdužoj i najzahtjevnijoj stazi, odnosno na Dedeku Kajbumščaku čija je duljina 34 kilometara, trčalo se zatim na stazi Šumski gujdek duljine 14 kilometara i na kraju 9 kilometara dugi Mlai Krap, a zaboraviti ne smijemo ni dječje utrke.

Čestitke svim sudionicima uputio je i krapinski gradonačelnik i saborski zastupnik, Zoran Gregurović.

– Hvala svima što se odlučili doći, usprkos ovom malo čudnom vremenu, no međutim drago mi je da je sve prošlo oke. Bolje da je bilo malo ovog vjetra, nego da je bila kiša. Pozornica je na mjestu, vi ste tu i to je ono što je najvažnije. Koristim priliku da čestitam svim članovima TK Maraton Krapina na organizaciji ovog traila, koji je iz godine u godinu sve bolji – kazao je Gregurović.

Svoje doživljaje s najduže utrke, točnije Dedeka Kajbumščaka iznio je dugogodišnji trkač Petar Vrančić iz Zaboka.

– Moram pohvaliti organizatore. Utrka je jako dobra, a staza odlična. Jako dobra stvar je što je 80 posto utrke bilo u hladovini, kroz šumu ili put uz cestu. Staza je bila odlična, ali teška. Preko 2000 metara visinske razlike, dinamična, nije bila dosadna i puno toga lijepoga se dalo vidjeti na stazi. Organizacija je bila odlična, okrijepe pravovremene i bogate. Bilo je dovoljno svega, a svi koju su danas sudjelovali mogu biti zadovoljni. Naravno, i sljedeće godine svi obavezno morate doći, ali ne na ove manje nego na Dedeka, koja je najzahtjevnija, ali i najljepša staza – poručio je Vrančić.

U nastavku donosimo rezultate:

Na stazi Mali Krap u kategoriji žena treće mjesto osvojila je Kristina Tenšek, Maja Čavlović drugo mjesto, dok je prvo mjesto pripalo Ivani Zeljko. Među muškarcima treće mjesto izborio je Sandro Šlogar, drugo Juraj Skupnjak, a prvo mjesto Saša Horvat.

Na stazi Šumski Gujdek u kategoriji žena treće mjesto pripalo je Mirjani Kolar, drugo mjesto Gabrijeli Šalković, a pobjednica Šumskog Gujdeka je Suzana Dinjar. U muškoj konkurenciji treće mjesto pripalo je Mateu Ledinskom, drugo Karlu Vučinoviću, dok je pak najbrži bio Josip Mladiček.

Na najtežoj i najdužoj stazi Dedek Kajbumščak dugačkoj 34 kilometara u kategoriji žena treće mjesto osvojila je Maja Laznik, drugo mjesto Matea Grabovica, a pobjednica je Martina Klančnik Potrć. U kategoriji muškaraca na treće mjesto plasirao se Stjepan Žanić, na drugo mjesto Luka Špehar, dok je pak prvi kroz cilj protrčao Janez Klačnik.

Na dječjoj stazi za 2020. godište i mlađe u ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Zarji Koder. U muškoj konkurenciji treće mjesto zauzeo je Leon Kunštek, drugo Bruno Ovčarić, a prvi je bio Fran Frljužec.

U dječjoj utrci za godišta 2017. – 2019. u ženskoj konkurenciji treće je mjesto osvojila Tina Kozić, drugo Zalia Colan, a prva je bila Anastazia Končarski. U muškoj konkurenciji treće je mjesto pripalo Sebastianu Krstiću, drugo Adrianu Kunšteku te prvo Janu Cvrtili.

Na još jednoj dječjoj utrci za godišta 2014. – 2016. u ženskoj konkurenciji treća je kroz cilj protrčala Ruža Ovčarić, druga Lana Radak, a prva Lorena Radak. U muškoj konkurenciji treći je bio Vinko Šalković, drugi Vanja Matijaško, a prvi Pero Lešković.

U dječjoj utrci za godišta 2011. – 2013. u ženskoj konkurenciji je treće mjesto donijela Sari Perušić, drugo Maji Leni Košutić, a prva je bila Ula Cokan. U muškoj konkurenciji drugi je bio Fran Šubašić, a prvi Simon Ovčarić.

Ekipni poredak za Kajbumščak trail 2024.:

  1. Ak Plitvice – 1. mjesto
  2. Ak Bjelovar – 2. mjesto
  3. SD Lastavica – 3. mjesto

Dopunjeni i konačni rezultati bit će objavljeni na stranicama TK Maraton Krapina.

lleljak/ zip.com.hr 23.06.2024.

Continue Reading

Aktualno