Connect with us

Društvo

U Pregradi održan sastanak s predsjednicama mjesnih odbora

U prostorijama Gradske vijećnice Pregrade, u utorak, 09. srpnja, održan je sastanak gradonačelnika Marka Vešligaja s predsjednicima mjesnih odbora grada Pregrade.

Sastanku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub, voditeljica Odsjeka za komunalno gospodarstvo, promet i prostorno uređenje Romana Pavlinec te direktor Niskogradnje Krunoslav Kučiš.

Dnevni red sastanka sastojao se od četiri točke: održavanje nerazvrstanih cesta i ostali radovi na komunalnoj infrastrukturi, asfaltiranje nerazvrstanih cesta u 2024. godini, zajedničko planiranje proračuna, Branje grojzdja 2024, razno.

Direktor Niskogradnje prisutnim je predsjednicima mjesnih odbora iznio izvješće o utrošenim sredstvima uslijed prirodne nepogode – poplave, koja je zahvatila područje grada Pregrade u lipnju. Napomenuo je da su radovi na uređenju nerazvrstanih cesta nakon prirodne nepogode još u tijeku te da je u stalnom kontaktu s predsjednicima mjesnih odbora radi sanacije cesta i vraćanju cestovne infrastrukture u prvobitno stanje.

Gradonačelnik Marko Vešligaj govorio je o dionicama za asfaltiranje, ukupne dužine 4,3 km i napomenuo da će postupak asfaltiranja krenuti u realizaciju u listopadu ove godine.

Kroz 3. točku dnevnog reda podsjetio je prisutne predsjednike o predstavljenim aktivnostima kroz zajedničko planiranje proračuna te se raspravljalo o završenim projektima i o onima koji su u tijeku. Ukratko je predstavljen program „Branje grojzdja“ 2024. koji ove godine započinje 21., a završava 29. rujna te su svi predstavnici mjesnih odbora još jednom pozvani da se, ukoliko žele, uključe u organizaciju događanja.

Kroz četvrtu točku dnevnog reda gradonačelnik je predstavio važne projekte koje provodi gradska uprava, spomenuo je klizišta koja su se aktivirala uslijed prirodne nepogode i upoznao prisutne s klizištima koja će se sanirati ove godine.

Postavljana su pitanja i vođene konstruktivne rasprave kako bi se osigurala međusobna suradnja u rješavanju pitanja važnih za lokalnu zajednicu.

zip.com.hr 11.07.2024.

Continue Reading

Aktualno