Connect with us

Društvo

Turk i Kacin obranili naslov pobjednika Kärcher Rallyja Kumrovec

Slovenska posada Rok Turk i Blanka Kacin u Hyundaiju i20 Rally2 obranila je naslov pobjednika Kärcher Rallyja Kumrovec.

Jedanaest zahtjevnih brzinskih ispita završila je 10,6 sekundi prednosti ispred Dominika Dinkela i Pirmina Winklhofera u Fordu Fiesti Rally2. Treće mjesto izborili su Andras Hadik i Krisztian Kertesz u Fordu Fiesti R5 MkII s 1:30,7 slabijim vremenom od pobjednika.

Nakon prave drame u domaćem prvenstvu Viliam Prodan na kraju je završio ispred Juraja Šebalja sa samo 2,3 sekunde prednosti. Prodan je sa suvozačem Markom Stiperskim u Fordu Fiesti Rally3 u posljednji brzinski ispit ušao sa zaostatkom od 7,4 sekunde, a potom je napadačkom vožnjom prestigao Šebalja i Marijana Stublića koji su nastupili u Toyoti Yaris GR.

Treći u poretku Prvenstva Hrvatske bili su Nenad Hrvatin i Doris Labinjan u Peugeotu 306 koji su 101,96 km brzinskih ispita završili na desetom mjestu ukupnog poretka. Nenad Lončarić i Tajana Vojvodić Pinky (Subaru Impreza STI) završili su 14., a Dario Šamec i Florian Šalec (Peugeot 206 RC) 16. ukupno. Pobjedu u klupskom poretku odnijeli su članovi AK Zagorje Oroslavje ispred AK Opatija Motorsport i AKK Sveta Nedelja.

Odlične vožnje u Hrvatskom Zagorju prezentirao je mladi slovenski as Mark Škulj. U svojem drugom nastupu na kumrovečkom rallyju, zajedno sa suvozačicom Piom Šumer plasirao se na vrlo visoko sedmo mjesto ukupnog poretka u Opelu Corsi Rally4. Cijelo natjecanje pratilo je sunčano vrijeme, 12. Kärcher Rallyju Kumrovec startalo je 80 posada, do cilja ih je stiglo 59. Razlozi odustajanja bili su uglavnom tehnički kvarovi i izlijetanja iz kojih su posade izašle neozlijeđene.

zip.com.hr/rally-kumrovec.com 10.09.2023.

Continue Reading

Aktualno