Connect with us

Društvo

Tisuće vatrogasaca na hodočašću u Mariji Bistrici

Župan Željko prisustvovao je 24. hodočašću hrvatskih vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, koje je održano u nedjelju, 28. svibnja 2023. godine.

Brojnim vatrogascima koji su u Mariju Bistricu došli u iz svih krajeva Hrvatske, ali i Slovenije te Čilea, dobrodošlicu u Krapinsko-zagorsku županiju poželio župan Željko Kolar.

-Mi u Zagorju volimo reći da je vatrogastvo kod nas način života. Tradicija duga 147 godina i teško da možete proći kroz bilo koje naše mjesto, seli ili grada, a da nađete kuću u kojoj nitko nije bio vatrogasac. Vatrogastvo danas nije samo onaj posao iz vašeg pozdrava „Vatru gasi, brata spasi“. Sada su tu i elementarne nepogode i brojne druge aktivnosti, a prva snaga koja izlazi na teren ste uvijek vi – vatrogasci. Hvala vam na tome“– poručio je župan Kolar te okupljenim vatrogastvima poželio duhovno zadovoljstvo i sretan povratak kući.

Prisutnim vatrogascima obratili su se i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora saborska zastupnica Marijana Petir, izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Istarske županije Boris Miletić, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković tenačelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, dok je misu vodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan.

Na misi je pjevao zbor župe u Mariji Bistrici i Klapa Hrvatske vatrogasne zajednice Sveti Florijan, dok je mimohod dopratio Puhački orkestar DVD-a Špičkovina

Na hodočašću je, uz velik broj vatrogasaca iz svih krajeva Hrvatske, također bilo i više državnih dužnosnika, među kojima i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Dragan Lozančić.

zip.com.hr 29.05.2023.

Continue Reading

Aktualno