Connect with us

Društvo

Soroban olimpijada 2023. – mali Zagorci vrlo uspješni

Druga Soroban olimpijada, natjecanje u japanskom brzom računanju, okupila je više od 130 natjecatelja, učenika i predškolaca iz cijele zemlje te iz Slovenije i Srbije.

U zagrebačkoj osnovnoj školi Marina Držića održala se druga Soroban olimpijada, međunarodno natjecanje u japanskom brzom računanju, koje je okupilo više od 130 natjecatelja. Ovakav način računanja uči djecu logičkom razmišljanju, razvijanje fokusa i koncentracije te ih upoznaje s japanskom kulturom.

Olimpijadi je nazočio japanski majstor sorobana te osnivač Japanske međunarodne Soroban organizacije Shungo Ko.

– Za djecu, ovakvo računanje predstavlja brojeve u fizičkom prostoru, s kojima se djeca mogu igrati, pomicati ih, pomaže im da razviju interes za brojeve i imaju manji otpor prema njima – istaknuo je Shungo Ko.

Na olimpijadi je sudjelovalo petero učenika OŠ “Sveti Križ Začretje” – Viktorija Barić, Karlo Mokrovčak, Bartol Zagorec, Bruna Zagorec i Mila Zrinščak, koji su dobili medalje za sudjelovanje. Bartol Zagorec osvojio je 3. mjesto u svojoj kategoriji, a učenica zabočke osnovne škole, Leona Vrančić osvojila je 1. mjesto. Učenike je pripremao trener sorobana Damjan Zagorec.

zip.com.hr 09.05.2023.

Continue Reading

Aktualno