Connect with us

Društvo

Sjajni rezultati zagorskih policajaca na 30. Brajnikovom memorijalu u Sloveniji – čestitamo!

Proteklog vikenda timovi hrvatske policije sudjelovali su na 30. Brajnikovom memorijalu u Sloveniji, koji se održao na području Gorenjske i Nacionalnog parka Triglav.

Brajnikov memorijal zahtjevno je i iscrpljujuće natjecanje koje traje dva dana i uključuje ekstremne vještine i policijske zadaće, gdje se natjecatelji od starta do cilja moraju – dokazivati u plivanju, veslanju, trčanju, biciklizmu, planinarenju, streljaštvu, orijentacijskom trčanju, testovima izdržljivosti, opće kulture i poznavanju prve pomoći.

Za hrvatsku policiju natjecali su se i dvojica pripadnika Interventne jedinice policije Policijske uprave krapinsko-zagorske Krunoslav Ivanušec i Luka Špehar.

Tim Alfa, Luka Špehar IJP Zlatar, Petar Conjar IJP Varaždin, Nikola Slatina UPPS i Petar Volarević IJP Dubrovnik popeli su se i na postolje osvojivši treće mjesto, a tim Delta, Krunoslav Ivanušec IJP Zlatar, Mladen Žimbrek IJP Varaždin, Pavo Čančar PGP Metković i Marko Batori ATJ Lučko ušli su u top 10 policijskih timova s rezultatom za 7. mjesto.

Iskazanim vještinama i sposobnostima zagorski policajci dokazali su svoju spremnost, kvalitetu i psihofizičku izdržljivost za odrađivanje zahtjevnih natjecanja te spremnost na odrađivanje svih policijskih zadaća u svakodnevnom poslu.

O memorijalu

Brajnikov memorijal, pohod razuma, volje i snage, najzahtjevnije je dvodnevno sportsko natjecanje koje se održava u spomen na jednu od najtežih nesreća u povijesti gorskog spašavanja u Sloveniji, 10. lipnja 1997. Tada je na području Okrešelja održana vježba pripadnika Gorske službe spašavanja u kojoj je sudjelovao i policijski helikopter. Nizom spleta nesretnih okolnosti tijekom vježbe u teškoj je nesreći poginulo pet iskusnih spašavatelja, Mitja Brajnik, Luka Karničar, dr. Jani Kokalj, Rado Markič i Boris Mlekuž. Nesreća pod Turskom gorom i gubitak Mitje Brajnika, tadašnjeg načelnika policijskog inspektorata u Kranju, zauvijek su obilježili i slovensku policiju.

zip.com.hr 17.06.2024.

Continue Reading

Aktualno