Connect with us

Društvo

Prvenstva Hrvatske field samostrelom održano u Krušljevom Selu

Ovog vikenda u Krušljevom Selu održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u gađanju samostrelom.

Izvrstan organizator natjecanja kadetskog i juniorskog prvenstva Hrvatske field samostrelom bio je SD “Strijelac” iz Krušljevog Sela, a pomoć u organizaciji pružilo mu je SD “Veliko Trgovišće” sa svojim tehničkim osobljem.

Svečanost otvorenja upriličio je puhački orkestar “Sloboda” iz Oroslavja intoniranjem hrvatske himne, a strijelcima su se obratili zvaničnici; Pero Stojnić, predsjednik svjetske samostrelske unije, Vlatka Bertol u ime domaćina i organizatora prvenstva Hrvatske, Damir Oborovečki u ime Hrvatskog Streljačkog saveza te županijskog streljačkog saveza KZŽ i Zdravko Novosel u ime grada Oroslavja.

Kod kadeta u disciplini Classic državni prvak je Pavao Hac, drugo mjesto osvojio je Borna Bajser, a treća je bila Marija Štrbenac. Kod juniora državna prvakinja je Iva Popović-Gecan, drugo mjesto osvojila je Helena Oborovečki, a treći je bio Petar Blagec.

Ekipno prvo mjesto pripalo je strijelcima SD “Veliko Trgovišće”, a drugo mjesto strijelcima SD “Dubrava 1094”. Posebni pehar za najbolji rezultat natjecanja, a za Kup grada Oroslavja, dobila je Iva Popović-Gecan iz SK “Ivanić”.

Drugoga dana natjecanja na rasporedu su bili međusobni mečevi strijelaca u disciplini Match play.

U kadetskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Pavlu Hacu iz Velikog Trgovišća, Marija Štrbenac iz Dubrave bila je druga, a Lovro Bjelobrk iz ŠSK “DUB” treći.

U konkurenciji juniora nova državna prvakinja je Iva Popović-Gecan, Petra Blagec iz PGSD Zagreb drugi, a Helena Oborovečki iz Velikog Trgovišća bila treća.

Medalje u kategoriji kadeta i juniora u disciplini Match Play dodijelili su Dragutin Vrbek glavni tajnik IAU-a (svjetske samostrelske unije), te izaslanica župana KZŽ Lucija Grabušić.

Podršku mladim samostrelcima svojim prisustvom pružio je Luka Lesković, vrhunski sportaš u savateu.

zip.com.hr 01.07.2024.

Continue Reading

Aktualno