Connect with us

Društvo

Prosvjed nezadovoljnih zdravstvenih radnika ispred SB Krapinske Toplice –

U Krapinskim Toplicama jučer je organiziran miran prosvjed zdravstvenih radnika čiji je glavni cilj osiguranje boljih uvjeta rada, povećanje plaća i povećanje zapošljavanja medicinskih sestara.

Medicinskim sestrama i tehničarima u prosvjednim aktivnostima pridružile su se i spremačice, kuhari, radnici u praonicama i drugo nezdravstveno osoblje u sustavu zdravstva, a sve s ciljem upozoravanja na diskriminaciju. Mirnim polusatnim prosvjedom te brojnim transparentima istaknuli su nejednakost zaposlenih u sustavu zdravstva te su naglasili kako se zalažu za poboljšanje radno-pravnog statusa medicinskih sestara i svih zdravstvenih i nezdravstvenih radnika te zbog toga traže bolje uvjete rada, povećanje plaća i povećanje zapošljavanja medicinskih sestara.

Sindikalna povjerenica ispred Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara za bolnicu Krapinske Toplice, Radmila Mikulić istaknula je kako se na nedostatak medicinskih sestara i tehničara te njihovu preopterećenost upozorava godinama, no bez rješenja te upravo ovim mirnim prosvjedima se nadaju kako će se baš kao i doktori izboriti za svoja prava.

U sustavu je zaposleno više od 30 tisuća medicinskih sestara, koje čine gotovo 50 posto cijelog zdravstvenog sustava, što i dalje nije dovoljno, a upravo su niske plaće i loši uvjeti rada ti koji tjeraju medicinske sestre i tehničare u potragu za boljim.

Miran prosvjed Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara za bolnicu Krapinske Toplice podržao je i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi. Prosvjedi će se održavati sve do 12. svibnja kada je, na Međunarodni dan sestrinstva, u Zagrebu najavljen veliki, središnji prosvjed.

zip.com.hr 05.05.2023.

Continue Reading

Aktualno