Connect with us

Aktivizam

Potpuno otvaranje Strahinjčice i šumska terapija – primarni su planovi Općine Radoboj!

Općina Radoboj u planu za 2024. godini ima velike planove, no primaran cilj je što bolja povezanost Radoboja i sve prepoznatljivije turističke destinacije – Strahinjčice.

U planu je izgradnja dviju cesta koje bi povezale Radoboj i Strahinje te samim time i Stahinjčice.

– Najznačajniji projekti za 2024. godinu, koje ćemo nadam se uspješno realizirati su dvije ceste koje vode do Strahinja i koje bi trebale bitno doprinijeti revitalizaciji kraja, odnosno potpunog otvaranja Strahinjčice koja se iz godine u godinu pokazuje kao poželjna turistička destinacija – poručio je načelnik Radoboja, Anđelko Topolovec.

U planu je i uređenje terena na otvorenom za vježbanje te Sportsko-rekreacijski centar, s ciljem stvaranja zdravog i sretnog okruženja. Općina Radoboj započela je širenjem svoje turističke ponude i u oblasti šumske terapije odnosno šumske kupe u suradnji s doktorom Aleksandrom Ratzom, prvim liječnikom šumske medicine u Hrvatskoj s kojima se planira projekt djelovanja šumske terapije kao preventive bolestima. 

Riječ je o terapiji odnosno o jednostavnom boravku u prirodi i uranjanju u mirise koje nam ona pruža. Radoboj bi tako u budućnosti trebao postati druga lokacija u Hrvatskoj, gdje će se provoditi šumska terapija. 

zip.com.hr 12.02.2024.

Continue Reading

Aktualno