Connect with us

Društvo

Pjesmom, plesom, neizostavnim maskama i krafnama obilježen Fašnik u Radoboju

U nedjelju, 11. veljače s početkom u 13:30 h održao se u Sportskoj dvorani Fašnik u Radoboju.  U obilježavanju Fašnika sudjelovali su KUD „Zagorec“ Radoboj, Dječji vrtić Škrinjica, Osnovna škola Side Košutić Radoboj, Muzej Radboa i Općina Radoboj.

Za glazbeni dio bili su zaduženi članovi Puhačkog orkestra Radboa. Ovaj fašnik proslavio se nastupom 11 grupa: 10 grupa iz OŠ Side Košutić Radoboj Radoboj i jedna grupa vrtićanaca  i predškolaraca iz Dječjeg vrtića Škrinjica. Pod maskama raznih oblika i boja, uz pjesmu i ples djeca su veselo prikazala što su za ovaj Fašnik pripremila.

Bilo je tu puno Miki Mausova i Minnica, Dalmatinaca, Barbika i Kenova, Lepeza, Pata i Mata iz crtića „A je to“, Zadrugara,  članova Let 3 grupe, Štrumpfova, kockica, liječnika i brojnih drugih kreativnih masaka. Kao i svake godine, dodijeljene su i novčane nagrade za najbolje maske.

U kategoriji dječjih grupa, prvo mjesto osvojili su učenici 8. a razreda OŠ Radoboj sa maskama grupe „Let 3“, drugo mjesto osvojile su učenici 7.b razreda sa  temom „Barbike i Kenovi“  a treće mjesto odlukom načelnika Anđelka Topolovca osvojile su sve ostale grupe. Također, nagrade su dodijeljene i za najoriginalniju dječju i odraslu masku. Pjesmom i plesom te neizostavnim maskama i krafnama obilježio se u Radoboju ovaj fašnički dan.

zip.com.hr 12.02.2024.

Continue Reading

Aktualno