Connect with us

Društvo

OŠ Vladimir Bosnar iz Stubičkih Toplica proslavila 15. rođendan

Osnovna škola Vladimir Bosnar Stubičke Toplice proslavila je Dan škole, a ujedno i 15. rođendan te je tim povodom otvoren i senzorički kutak.

Kroz ovu školu prošlo je 15 generacija, više od 300 učenika, a svojim rezultatima četvrti i osmi razredi koji su napisali nacionalne ispite s iznadprosječnim rezultatima u županiji i državi pokazali su da škola radi odličan posao.

Povodom Dana škole održan je i prigodan program u kojem su nastupili učenici, učiteljice i učitelji škole.

Uz zanimljiva događanja, prisjetili su se i ulaganja u školu.

Više od pet godina radi se na projektu proširenja škole i izgradnje školske sportske dvorane za što je uloženo više od 100.000 eura.

Građevinska dozvola je ishođena prije dvije godine te je projekt prijavljen na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja i u veljači ove godine dobivena je suglasnost.

Iz škole se nadaju da će odluka stići u lipnju ili srpnju kako bi kroz ljeto mogli provesti javnu nabavu i na jesen krenuti s radovima.

Školske godine 2014./2015. uz potpuno financiranje osnivača Općine Stubičke Toplice dograđeno je 65 kvadratnih metara novog prostora za potrebe zbornice i urede stručne službe – tajništva, računovodstva i ravnateljice, iznad ulaznih stepenica napravljen je krov kako djeca ne bi kisnula dok čekaju autobus, a uređeni su i potpuno novi sanitarni čvorovi za djelatnike.

Početkom školske godine 2018./2019. završena je energetska obnova zgrade, što uključuje povećanje toplinske zaštite krova i zidova, zamjenu vanjske stolarije, unutarnje rasvjete i dograđena je u potpunosti i opremljena nova školska kuhinja. Sve učionice opremljene su pametnim interaktivnim pločama i ekranima.

Preko Dječjeg participativnog proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2024. godinu, škola je u konkurenciji od 40 projekata odabrana za financiranje i opremanje senzoričkog kutka u vrijednosti od 1.900 eura.

zip.com.hr 16.06.2024.

Continue Reading

Aktualno