Connect with us

Društvo

Općinsko vijeće Marije Bistrice održalo 24. sjednicu

U utorak, 2. srpnja održana je 24. sjednica Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica.

Na sjednici je prihvaćena Odluka o izmjeni Odluke o izvršavanju Proračuna Općine Marija Bistrica za ovu godinu čime se promijenio članak 14., vezan uz podizanje dugoročnog kredita.

Ukupna godišnja obveza Općine može iznositi najviše do 20 % ostvarenih prihoda u godini koja prethodi godini u kojoj se zadužuje, a u iznos ukupne godišnje obveze uključena su i dana jamstva, neplaćene obveze iz prethodnih godina i suglasnosti iz članka 90. stavka 2. Zakona o proračunu.

Općina se u ovoj godini planira zadužiti u iznosu od 1.704.136 eura, od čega se planira povlačenje financijskih sredstava u iznosu od 837.318 eura, a u 2025. godini povlačenje u iznosu od 866.818 eura.

Uz to, donesena je Odluka o isključenju iz opće uporabe putova koji imaju svojstvo javnog dobra u Podgrađu zbog izgradnje brze ceste Popovec – Marija Bistrica – Zabok.
Vijeće je izglasalo i Odluku o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području općine Marija Bistrica, kojom se određuje način korištenja parkirališnih površina na području Općine Marija Bistrica i to organizacija i način naplate parkiranja, te nadzor nad parkiranjem vozila na javnim parkiralištima s naplatom.

Donesena je i Odluka kojom se daje suglasnost na izradu Strategije zelene urbane obnove vezano za projekt Rekonstrukcije objekta buduće Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, a koji će se prijaviti na poziv „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom i zgradama“ Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Novom Odlukom izmijenjena je Odluka o mjerilima, kriterijima i postupcima za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Marija Bistrica i to u jednom članku, koji definira da Objekt na koji se odnosi prijava mora biti u vlasništvu podnositelja zahtjeva ili suvlasništvu podnositelja zahtjeva i srodnika.

Već u petak, 5. srpnja na rasporedu je i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica, ususret Danu općine, koji se slavi 13. srpnja.

zip.com.hr/rmb.hr 03.07.2024.

Continue Reading

Aktualno