Connect with us

Društvo

Općini Bednja stiže 200.000 eura za polivalentni kulturni centar!

Ministarstvo kulture i medija objavilo je rezultate Javnog poziva za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2024. godini, a među odobrenim programima je i program Općine Bednja.

U Općinu tako stiže 200.000 eura za program Rekonstrukcije i prenamjene postojeće kinodvorane u polivalentni kulturni centar.

U obnovu je Ministarstvo dosad već uložilo značajna sredstva, pa je tako za četvrtu fazu radova na uređenju prostora, odrađenu prošle godine, bilo osigurano više od 211 tisuća eura, a u prethodne tri faze obnove i sanacije objekta utrošeno je bilo više od 238 tisuća eura, što svjedoči o vrijednosti samog projekta, odnosno značaju kulturnog centra za općinu i njezine mještane.

Kako je rekao općinski načelnik Damir Poljak, novi objekt omogućit će ponovno oživljavanje bogatog kulturnog života i duge tradicije ovoga kraja.

– Naš kraj poznat je po svojoj bogatoj kulturi i posebnom govoru koji se smatra jednim od najkompliciranijih i najinteresantnijih dijalekata u Hrvatskoj, a uskoro ćemo dobiti novi i prijeko potreban prostor za njegovanje našega govora, događanja, manifestacije i druženje. Riječ je o objektu koji je važan dio naše povijesti, ali i budućnosti te će sada biti u potpunosti obnovljen, opremljen i na korist cijeloj zajednici – naglasio je Poljak.

U suterenu novog objekta smješteni su prostori za udruge, u prizemlju će biti kinodvorana u kojoj će svake subote biti organizirane projekcije filmova i predstave, a zgrada ima i lift koji će omogućiti pristup osobama s invaliditetom.

zip.com.hr 08.02.2024.

Continue Reading

Aktualno