Connect with us

Društvo

Održana javna pokazna vatrogasna vježba VZO Marija Bistrica

U sklopu manifestacije ”Ljeto u Mariji Bistrici”, u petak 14. lipnja održana je redovna javna pokazna vatrogasna vježba VZO Marija Bistrica.

Ove godine vježba je održana u centru, na zgradi općina, a osmislio ju je Velimir Babić, zapovjednik VZO Marija Bistrica.

“Požar” je izbio u tavanskom prostoru tijekom izvođenja radova na postavljanju fotonaponskih modula na krovu zgrade.

Pretpostavka za vježbu uključivala je i izlijetanja automobila u zdenac u neposrednoj blizini zgrade Općine kao posljedicu dekoncentracije vozačice zbog primijećenog požara na zgradi.

U vježbi su sudjelovala sva četiri društva VZO Marija Bistrica (Marija Bistrica, Laz, Selnica i Tugonica – Podgrađe), Zagorska javna vatrogasna postrojba Zabok – ispostava Marija Bistrica i ekipa Hitne medicinske pomoći ispostava Marija Bistrica.

Bilo je uključeno 27 vatrogasaca sa osam vozila, od čega tri navalna, autoljestve, zapovjedno vozilo, te dvije autocisterne i jedno kombi vozilo.

Nakon uspješno provedene vježbe zapovjednik Babić je podnio prijavak načelniku Općine Marija Bistrica Josipu Miličkom, koji je istaknuo kako je i ova vježba još jednom pokazala spremnost vatrogasnih snaga.

Vježbi su prisustvovali između ostalih i potpredsjednik HVZ, predsjednik VZKZŽ i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, te zamjenik zapovjednika VZKZŽ-e Tomislav Novosel.

zip.com.hr/rmb.hr 15.06.2024.

Continue Reading

Aktualno