Connect with us

Društvo

Nakon odlične sezone, članovi KUD-a Konjščina odlaze na zasluženi odmor; već na jesen čeka ih uzbudljivo natjecanje u Barceloni

Članovi Kulturno-umjetničkog društva Konjščina odlaze na zasluženi kratki ljetni odmor nakon izuzetno uspješne sezone.

Naime, nakon održanih županijskih smotri gdje su Ženski vokalni sastav Kušlec u kategoriji malih vokalnih sastava i Mješoviti pjevački zbor Vitez u kategoriji zborova ostvarili najbolje rezultate od svih sudionika iz županije i osvojili zlatne plakete, vrijeme je za mali predah od nastupa i proba.

Osim ovih sekcija, u KUD-u još djeluje i dječji zbor „Vedre note” koji se okušao u natjecanju dječjih zborova u Požegi, na kojem su mališani iz Konjščine također osvojili zlatnu plaketu. Voditeljica svih triju sekcija je Irena Kušec.

Završetak sezone članovi KUD-a obilježili su glazbenim radionicama za djecu i teense u suradnji s Društvom „Naša djeca” iz Konjščine koje su vodile Iva Povjjač i Irena Kušec, a s radionicama nastavljaju i na jesen.

Voditeljica Irena Kušec najavila je ujedno i veliko putovanje koje je pred članicama KUD-a kada se vrate s ljetnog odmora i dođu na „radnu temperaturu”.

– Osim uobičajenih aktivnosti, jesen donosi i nove glazbene izazove za ŽVS Kušlec koje u listopadu putuju na zborsko natjecanje „Sing for gold” u Barcelonu u organizaciji Interkultura – kazala je zadovoljno Kušec.

Ponos na konjščanski KUD izrazila je i općinska načelnica Anita Curiš Krok.

– Naše Kulturno-umjetničko društvo čuvar je naše kulturne baštine, pjesama i plesova ovoga kraja, a osim toga, vrlo uspješno i u dobrom svjetlu predstavlja Općinu na raznim manifestacijama i natjecanjima. Vrlo su aktivni i svojim djelovanjem obogaćuju društveni život u našoj općini, a znamo koliko to znači našim mještanima, stoga će KUD Konjščina u Općini i nadalje nailaziti na prijatelja i potporu – poručila je načelnica Curiš Krok, čestitavši članovima i članicama KUD-a na izvanrednim rezultatima na županijskim smotrama i poželjevši im puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

zip.com.hr 10.07.2024.

Continue Reading

Aktualno