Connect with us

Društvo

Na Kickboxing prvenstvu Hrvatske, Katja Kunštek iz KK Krapina osvojila zlatnu medalju

U subotu se u Sportskoj dvorani u Zaboku održalo Kickboxing prvenstvo Hrvatske, a domaćin je bio zabočki kickboxing klub ‘Ninja’ , uz Hrvatski kickboxing savez i Grad Zabok.

Tako je Katja Kunštek iz Kickboxing klub Krapine postala državna prvakinja među djevojčicama do 33 kilograma. Korak do zlatnog odličja ostali su Ileana Kukovačec, David Javorić i Katarina Jug koji su osvojili drugo mjesto.

Čak 220 natjecatelja iz 41 kluba natjecalo se u disciplinama ‘light contact’ za seniore, ‘kick light’ za juniore te ‘point fight’ za djecu.

Velike pripreme i organizacije uspješno je realizirano te smo dobili pohvale od članova Hrvatskog Kickboxing Saveza, ali i samih sudionika i trenera. Ovo je prvi puta u novije vrijeme da se prvenstvo Hrvatske odvija u Krapinsko – zagorskoj županiji. Zadovoljstvo je stvarno na visokom nivou, što su nam potvrdili u razgovorima – poručio je organizator i voditelj kluba domaćina Rajko Bartolin.

Od domaćih predstavnika najbolje rezultate postigla je Leona Bartolin koja je još kao juniorka prvi puta nastupala u seniorskoj kategoriji disciplina Kick light, te zauzela drugo mjesto do 55 kilograma i broncu u juniorskoj kategoriji u istoj disciplini Kick light do 55 kilograma. Elena Čvek nastupala je isto u disciplini Kick light juniorke do 60 kg te se plasirala od četvrtog  do sedmog mjesta i Leonardo Čvek koji je u velikoj konkurenciji ovaj puta zauzeo plasman od osmog do 16 mjesta u juniorskoj kategoriji disciplini Kick light do 69 kilograma.  

Uz domaće natjecatelje uspješno su još iz KZŽ nastupali klubovi KBK Zmaj Bedekovčina, KBK Krapina te BTI Zabok koji su postigli odlične rezultate.

zip.com.hr 15.05.2023.

         

Continue Reading

Aktualno