Connect with us

Društvo

Kreće provedba dva velika projekta u Zlatar Bistrici

U Zlatar Bistrici ovoga ljeta i jeseni kreću radovi na izgradnji i uređenju velikih projekata.

Riječ je o energetskoj obnovi starog dijela zgrade dječjeg vrtića i izgradnji sportskog igrališta.

Načelnica Vesna Mikulec ističe kako je projekt obnove starog dijela vrtića vrijedan više od 608 tisuća eura, a potpomognut je i bespovratnim sredstva Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu većem od 206 tisuća eura.

-Energetska obnova dječjeg vrtića uključuje postavljanje solarnih panela, ugradnju dizalice topline, podnog grijanja, zamjenu stolarije, toplinske fasade, obnovu podova, rekonstrukciju i obnovu kuhinje, sanitarija i drugo. Trenutno je u tijeku potpis ugovora financiranju, nakon čega će se pristupiti radovima-rekla je Mikulec te dodala kako će to biti izazov jer će trebati organizirat i smještaj djece, dok će trajati radovi.

U tijeku je i sanacija terase vrtića, prikupljenim sredstvima od dobrotvornog koncerta Društva naša djeca. Planira se i nabava novih kombiniranih igrala, ljuljački, klackalica, zamjena pješčanika te sadnja dodatnog zelenila.

Uskoro počinju i radovi na izgradnji sportskog igrališta. Projekt vrijedan 240 tisuća eura sufinanciran je od strane Ministarstva turizma i sporta u iznosu većem od 119 tisuća eura.

Projektom je predviđeno multifunkcionalno igralište kojim će biti obuhvaćen mali nogomet, odbojka i košarka, uz uređenje zelene površine s prostorom za druženje i šetanje te parking. Trenutno je u postupku javna nabava radova, a početak radova planira se već krajem ovog mjeseca dok se završetak radova očekuje do kraja ove godine-istaknula je Mikulec.

Planira se i uređenje i asfaltiranje posljednjih kilometara makadamskih nerazvrstanih cesta. Općina je na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine prijavila asfaltiranje i uređenje dijela nerazvrstane ceste u bazi nerazvrstanih cesta opisan kao Lo-1 Hajdeki-Šamec u Lovrečanu. Vrijednost projekta procjenjuje se na nešto manje od 47.000,00 €.

zip.com.hr 22.06.2024.

Continue Reading

Aktualno