Connect with us

Društvo

Krapina je dostojanstveno i s ponosom odala počast poginulima u Domovinskom ratu i u Vukovaru i Škabrnji te srcem i dušom bila uz branitelje i njihove obitelji

U Krapini je u petak, dan uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje odana počast gradu heroju – Vukovaru dostojanstveno, ponosno i uz duboko poštovanje.

Uoči Dana sjećanja na žrtvu grada heroja Domovinskog rata – Vukovara , sjećamo se s dubokim poštovanjem i pijetetom svih poginulih civila i branitelja koji su položili svoje živote za Lijepu našu.

Tako je bilo danas i u Krapini kada su svijeće zapalili: Ivana Iskrić, izaslanica ministra hrvatskih branitelja, voditeljica pododsjeka Područne jedinice Ministarstva, Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine  i njegov zamjenik Ivica Hršak, gradski vijećnici na čelu sa Mladenom Gregurovićem, predsjednikom Vijeća, predstavnici MUP-a i Vatrogasne zajednice, članovi obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, članovi braniteljskih udruga, te predstavnici krapinskih osnovnih i srednjih škola.

Barbara Suhodolčan Vrbnički izvedbama domoljubnih pjesama ganula je sve nazočne. Krapina je dostojanstveno i s ponosom odala počast poginulima u Domovinskom ratu i u Vukovaru i Škabrnji te srcem i dušom bila uz branitelje i njihove obitelji

Zoran Gregurović, gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik kazao je kako je ukod Spomen obilježja poginulim braniteljima s područja Krapinsko-zagorske županije u prekrasnom ambijentu pripremljen jedan dostojanstven program te zahvalio svima koji su se okupili i građanima i udrugama, ali i svim drugima koji su došli.

-Drago mi je vidjeti da smo se okupili u ovako velikom broju. Mislim da je ovo jedno obilježavanje koje ima jednu težinu, koje je bilo dostojanstveno, koje je bilo puno emocija, i ja vjerujem da svi koji su večeras bili ovdje da su ih u pojedinim trenucima prolazili trnci kao što su i mene. Ovo je trenutak kad se sjećamo žrtve, kad se sjećamo svih onih koji su dali svoj život, i dajemo im hvala za sve što su podnijeli da bi danas živjeli u samostalnoj i slobodnoj Hrvatskoj- rekao je Gregurović.

Istaknuo je i kako je ovo Spomen obilježje uređeno uz pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja, a Ministarstvo pomoglo i za druge projekte, od izgradnje lifta u OŠ Augusta Cesarca do uređenja sanitarnih čvorova i prilagođavanja osobama s invaliditetom.

Ono što nas posebno veseli u vremenu koje je pred nama nakon što su sagrađena četiri Veteranska centra, gradit će se još četiri- u Osijeku, Virovitici, Senju, i jedan će biti ovdje u Krapini. Možemo reći da će to biti jedini Veteranski centar u sjeverozapadnoj Hrvatskoj za sada- istaknuo je Gregurović.

Molitvu za sve žrtve Domovinskog rata predvodio đakon Slavko Milaković.

tleljak/zip.com.hr 17.11.2023.

Continue Reading

Aktualno