Connect with us

Društvo

Kerekesh teatar sa svojom predstavom “Skupština” oduševio posjetitelje u Krapini

U subotu, 06. srpnja, je u sklopu manifestacije Ljeto u Krapini, na Hušnjakovom održana predstava Kerekesh teatra pod nazivom “Skupština”.

Da je ljeto u Krapini stvarno ljetno od samog programa i vremena koje prati događanja u programu “Ljeto u Krapini” kazala je direktorica TZ Krapina, Nedeljka Vodolšak.

-Večeras smo bili na predstavi Teatra Kerekesha koji je uvijek dobro posjećen, interesantan, zabavan i jednostavno dobar za ljetnu razbibrigu. Sljedeći tjedan u subotu na Husnjakovom održat će se koncert grupe Silente, a ulaz je slobodan. Program ljeta završavamo 23. kolovoza kada se obilježava 125 godišnjica nalazišta pračovjeka. U suradnji s Muzejom krapinskih neandertalaca radimo cjelodnevni program od festivala igračaka, predstave za djecu te različite animacije i radionice za djecu-istaknula je Vodolšak.

Marija Krpan, koja u predstavi glumi Đurđu naglasila je kako ova predstava traje već 18 godina, te ju sa guštom izvađaju.

-Kerekesh Teatar proslavio je 10 godina postojana. Jako smo zadovoljni izvedbom današnje predstave. Publika je prekrasna, uvijek nasmijana, i ono što je važno, da nakon naše predstave otiđu nasmijanih lica- rekla je Krpan.

Predstava “Skupština” kajkavska je satirična komedija smještena u selo Črevo, u kojem postoji Seoski odbor koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu. Predsjednik Dragec, animator kulture Ivek zvan Tarzan, tajnica i blagajnica Đurđa i predstavnik romske nacionalne manjine Trpimir govore o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti. U maloj seoskoj sredini kao što je Črevo taj općedruštveni problem poprima elemente satire i komike, kao što se često događa i u samom životu.

tleljak, kleljak/zip.com.hr 07.07.2024.

Continue Reading

Aktualno