Connect with us

Društvo

Iz proračuna Grada Pregrade za 2024. godinu udrugama dodijeljeno preko 30.000 eura

U Gradskoj vijećnici u Pregradi u utorak, 9. srpnja potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava iz Proračuna Grada Pregrade u 2024. godini udrugama u kulturi te organizacijama civilnog društva od interesa za opće dobro u 2024.

Temeljem provedenih javnih poziva za financiranje programa i projekata udruga u kulturi i organizacija civilnog društva od interesa za opće dobro iz Proračuna Grada Pregrade u 2024. godini te odluka o dodjeli financijskih sredstava, dodijeljeno je ukupno 30.400 eura za projekte i programe 15 udruga.

Gradonačelnik Marko Vešligaj pozdravio je sve prisutne predstavnike udruga čiji su projekti prepoznati kao kvalitetno osmišljeni programi i za čije su im aktivnosti u 2024. godini odobrena financijska sredstva.

Možemo se zaista pohvaliti brojnim udrugama koje djeluju na različitim područjima. Osim očuvanja naše tradicije, kulture i baštine, ove udruge svojim programima i projektima obogaćuju društveni život građana te istinski promoviraju Grad Pregradu-istaknuo je gradonačelnik Vešligaj prilikom potpisivanja ugovora.

Sredstva za financiranje svojih projekata ostvarili su:

Udruga “Složno Gorjakovo”
KUD Pregrada
Kuburaško društvo “Stara kubura” Stipernica
Klapa Kmeti
Limena glazba Pregrada
Stanica planinarskih vodiča Zagorje
Udruga uzgajatelja malih životinja “Zagorje”
Udruga pčelara Medeni Pregrada
Gljivarsko društvo “Lisičica” Pregrada
Društvo “Naša djeca” Pregrada
Udruga vinara i vinogradara “Dobra kaplica”
Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada
Udruga kostelskih žena
Udruga umirovljenika Pregrada
Lovačko društvo “Kuna” Pregrada

Nakon sklapanja ugovora, gradonačelnik je još jednom čestitao svim prisutnim predstavnicima udruga te im zaželio uspješan rad u 2024. godini.

zip.com.hr 11.07.2024.

Continue Reading

Aktualno