Connect with us

Društvo

HAMAG-BICRO raspisao dva nova natječaja za mikro i male poduzetnike

Iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirat će se dvije vrste zajmova: EFRR Mali zajmovi za investicije te EFRR Mali zajmovi za obrtna sredstva.

Malim zajmovima za investicije kreditirat će se subjekti malog gospodarstva uz povoljnije uvjete financiranja. Namjena ovog zajma je financiranje osnovnih sredstava (materijalna i nematerijalna imovina) te obrtna sredstva maksimalno do 30% iznosa zajma.

Maksimalni iznos Malog zajma za investicije iznosi 100.000 eura, a kamatna stopa je osnovna stopa koja vrijedi za Republiku Hrvatsku na datum zaprimanja zahtjeva umanjena za 1 postotni bod.

Zajmovi za obrtna sredstva namijenjeni su isključivo za financiranje tekućih troškova kao što su troškovi pripreme proizvodnje, sirovina i materijala, troškovi zaposlenih, zakupa poslovnog prostora, režijski troškovi, opći troškovi…

Maksimalni iznos Malog zajma za obrtna sredstva je 30.000 eura, dok je kamatna stopa osnovna stopa koja vrijedi za Republiku Hrvatsku na datum zaprimanja zahtjeva umanjena za 0,5 postotna boda.

Cilj je povećanje dostupnost zajmova i jamstava subjektima malog gospodarstva uz smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja.

Prijave se primaju do 17. rujna ove godine.

Program Eurostars potiče suradnju MSP-a s međunarodnim partnerima u istraživačko-razvojnim projektima. Pripremljeni su vaučeri od 3.350 eura za najbolje pretprijave, a prijave se zaprimaju do 7. srpnja 2024.

Dodatne informacije možete pronaći OVDJE!

zip.com.hr 21.06.2024.

Continue Reading

Aktualno