Connect with us

Društvo

Fašnik u Mihaljekovom Jarku okupio mnoštvo posjetitelja! Sutkinja Turudić Fašniku izrekla najstrožu kaznu – smrt u vrućem gorućem ognju/FOTOGALERIJA

Fašnička povorka i zabava pod maskama održana je danas, u nedjelju 11. veljače, u Mihaljekovom Jarku u organizaciji Kulturnog društva „Purger” te uz podršku Grada Krapine.

Svi iz Mihaljekovog Jarka, Polja Krapinskog pa i iz samog centra Krapine, s velikim veseljem nabacili su maske i krenuli ove nedjelje u fašničkoj povorci na igralište kod Sajmišta u Krapini. Povorku su predvodile Krapinske mažoretkinje i Gradski puhački orkestar Krapina, pridružila se i Počasna postrojba Grada Krapine „Krapinski Ilirci“, Udruga umirovljenika Krapina, Odred izviđača “Hrvatsko zagorje”, te mnogobrojni maskirani posjetitelji.

Veliko zadovoljstvo što je Fašnik okupio toliko posjetitelja u ovoj dugogodišnjoj fašnjičkoj tradiciji iskazala je predsjednica KD-a “Purger”, Marta Obadić.

-Naša udruga promiče pokladne običaje i tradiciju još od 1998. godine, i nadamo se da će se to nastaviti još dugi niz godina. Nekada se vjerovalo da se pokladnim običajima protjeruju zle sile i zima, pa u duhu tih starih vjerovanja, nadamo se da ćemo današnjim druženjem privući dobro vrijeme i pozitivne ljude- rekla je Obadić, te zahvalila svima koji ih podržavaju i koji su prepoznali i cijene rad udruge.

-Cilj Kulturnog društva Purger – upis novih članova uz moto “Kad se male ruke slože, sve se može” kao i u poznatom ‘Vlaku u snijegu” – poručila je Obadić.

Svima koji su se odazvali, maskirali i sudjelovali u organizaciji zahvalio je gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović.

-Čestitam novom vodstvu Kulturnog društva Purger na odlično odrađenom poslu. Dobra atmosfera, nasmijana lica djece i puno smijeha potvrda su još jednog odličnog fašnika-poručio je Gregurović.

Tako se na ovogodišnjem Fašniku u Mihaljekovom Jarku okupilo 10-ak organiziranih grupa, ali i velik broj ostalih mještana iz bliže i daljnje okolice koji su se priključili maskirani te su uživali u bogatom programu, odličnoj glazbi, predstavi i plesnim točkama, a svi su također nestrpljivo očekivali izvlačenje nagrada.

Fašniku se kao i uvijek sudilo i kao glavnom krivcu za sve nedaće tijekom proteklih godina sutkinja Turudić mu je izrekla najstrožu kaznu – smrt u vrućem gorućem ognju.

Organizatori su pripremili i bogatu tombolu na kojoj je troje sretnika osvojilo vrijedne nagrade: tako je Milena iz Krapine osvojila električni romobil, Playstation 5 Ivanka iz Mihaljekovog Jarka sa svojim unukom Davidom, a prvu nagradu i Iphone 15 osvojila je Lara iz Straže Krapinske. Mnogobrojne tombole još su podijeljene na radost svih prisutnih maškara i posjetitelja. Cijeli događaj također nije mprošao bez odličnih krafni, kobasica i raznog pića.

Voditelji programa, Gordana Tepuš i Ivan Benc, uz čitanje svih “huncutarija” koje se događaju u Krapini, okolici i državi, održavali su veselu atmosferu, a i maske su im bile zanimljive. Zabava je bila super uz nastup Carpona banda, Andrije Kosa, a zapjevao je i Ivan Benc.

Tijekom programa nastupila je i Plesna skupina “Unifit”, koja je oduševila kostimima i koreografijama cijelo mnoštvo na Sajmištu. Kakva je atmosfera vladala pogledajte u velikoj foto-galeriji. Organizatori su poručili da sve očekuju i iduće godine na istom mjestu.

tleljak/zip.com.hr 11.02.2024.

Continue Reading

Aktualno