Connect with us

Aktivizam

Djeca i mladi obilježili Svjetski dan nepušenja i borbe protiv zlouporabe droga

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Krapinsko-zagorske županije, kao koordinativno i savjetodavno tijelo koje se bavi prevencijom i problematikom ovisnosti svake godine obilježava Svjetski dan nepušenja (31. svibnja) i Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonitog prometa drogama (26. lipnja).

Već tradicionalno, tim se povodom organizira manifestacija koja ima za cilj promicati zdrave stilove života kao jedan od učinkovitih načina prevencije rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih. Ove godine Povjerenstvo je u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KZŽ, Policijskom upravom krapinsko zagorskom, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području KZŽ Zagorje zeleno, Stanicom planinarskih vodiča Zagorje, Domom zdravlja KZŽ, Hrvatskom gorskom službom spašavanja i Planinarskim društvom Zagorske steze Zabok, uz domaćinstvo Grada Zaboka, organiziralo u petak, 2. lipnja 2023. godine obilježavanje ovih datuma.

Sportsko-edukativni program organiziran je u Zaboku, u sklopu kojeg je organizirano pješačenje učenika osnovnih i srednjih škola od centra Zaboka do Planinarske kuće Picelj uz stručno vođenje članova Stanice planinarskih vodiča Zagorje, PD Zagorske steze Zabok, Hrvatske gorske službe spašavanja te djelatnika Javne ustanove  za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području KZŽ.

Krapinsko-zagorska županija ulaže velike napore kako bi djeca i mladi usvojili zdrave stilove života, a sve sudionike pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek koja je istaknula kako je ovaj dan prilika da osvijestimo važnost njegovanja zdravih stilova života, među koje spadaju i boravak na svježem zraku, te hodanje, odnosno pješačenje.

Okupljenima se obratila i dopredsjednica Saveza Društva Naša djeca Sonja Borovčak poželjevši svima ugodan boravak u prirodi.

zip.com.hr  03.06.2022.

Continue Reading

Aktualno