Connect with us

Društvo

Desinićke mažoretkinje proslavile 25. rođendan

Desinićke mažoretkinje su u subotu, 22. travnja proslavile 25 godina postojanja, djelovanja i uspješnog rada. 

Tomislav Fiket osnovao je Desinićke mažoretkinja 1998. godine te je ujedno bio i prvi predsjednik udruge sve do 2013. godine. Tada na njegovo mjesto dolazi sadašnja predsjednica Sonja Vukmanić. Tijekom 25 godina rada, Desinićke mažoretkinje su se proslavile na brojnim nastupima diljem Hrvatske i Europe, a već nakon dvije godine postojanja postale su državne prvakinje, a zatim i prvakinje Europe na Europskom prvenstvu održanom u Dubrovniku.

Suradnja Desiničkih mažoretkinja i Gradskog puhačkog orkestra Krapina započela je Europskim prvenstvom u Dubrovniku te su tijekom dugih 23 godina svojim nastupima uveličavali i predstavljali Hrvatsku i Zagorje diljem Hrvatske i Europe.

Proslava 25. obljetnice Desinićkih mažoretkinja obilježena je velikom međunarodnom smotrom mažoretkinja i puhačkih orkestara. U programu su sudjelovale Mažoretkinje Petrovsko, Mažoretkinje Dubrovčan, Radobojske mažoretkinje, Ansambl ljubljanskih mažoretk-Slovenija, Mažoretky Lentilky Holešov-Češka, Desinićke mažoretkinje i „Kraljice“- bivše članice Desinićkih mažoretkinja. Sudjelovali su i Pihalni orkestar Ljubljana–Slovenija, Puhački orkestar Radboa, L.G. Karlo Lugarić, P.O. Petrovsko-Špoljari, L.G. Vetropack Straža, P.O. DVD-a Špičkovina i Gradski puhački orkestar Krapina.

zip.com.hr 24.04.2023.

Continue Reading

Aktualno