Connect with us

Društvo

Čarobni svijet lutaka u Velikom Taboru

Ljubitelji lutkarskog kazališta proteklu su subotu imali priliku u Dvoru Veliki Tabor prisustvovati događanju „Čarobni svijet lutaka u Velikom Taboru“.

Održane su tri predstave u izvedbi umjetničke organizacije KRUNA TARLE-art i lutkarske organizacije Loft iz Zagreba.

U predstavi „Iš’o Viljo u dućan“ Morana Dolenc je zadatke kao što je uspješan prelazak preko ceste približila djeci kojima je svakodnevica inače jednaka fantastici. Kroz elemente svima poznate pripovijetke “Zlatokosa i tri medvjeda”, Tena Šnajder je u predstavi „Šuma priča“ učila gledatelje o bogatstvu prirode i važnosti obitelji. Ovim interaktivnim predstavama, koje su od malih gledatelja tražile dijalog, cilj je na najbolji mogući način djecu od najranije dobi uvesti u čarobni svijet kazališta. Predstavu „Krava na ormaru“ izveli su Patrik Gregurec, Magda Henok, Tomislav Rožić. Iako je namijenjena prvenstveno djeci njen humor i poruke da trebamo cijeniti što imamo te da je za sreću potrebna samo promjena kuta gledanja privukle su pažnju i odraslih.

Izvedena je i predstava srednjovjekovne lutkarske družine Ioculatori čiji članovi su djelatnici Muzeja Hrvatskog zagorja. Andrea Brlobuš, Paul Lekaj i Siniša Žnidarec izveli su predstavu “Legenda o Veroniki Desinićkoj”. Predstava priča najpoznatiju priču vezanu uz Veliki Tabor, onu o plemiću Fridriku Celjskom koji se zaljubi u lijepu Veroniku.

Posjetitelji koji su se priključili edukativno-umjetničkim radionicama imali su priliku i aktivno sudjelovati u programu. Sudionici radionica zasukali su rukave i izradili vlastite lutke i maske te time isprobali kako je biti “iza kulisa” lutkarskih predstava.

zip.com.hr 27.06.2024.

Continue Reading

Aktualno