Connect with us

Društvo

Bistrički teatar predstavom “Tri mušketira” u Konjščini oduševio publiku, a najviše mališane

Proteklog vikenda na sceni u Konjščini održana je posljednja izvedba predstave „Tri mušketira“, Bistričkog teatra „Vende tam“ za ovu sezonu.

Na ovoj dinamičnoj predstavi koja je namijenjena i za one najmlađe, već od 4 godine uživala je sva publika okupljena u Kulturnom domu u općini Konjščina.  

Glumačka postava za ovu predstavu bila su djeca starijih osnovnoškolaca od 5. do 8. razreda, koja uglavnom dolaze iz Konjščine i koja su s velikom predanošću i trudom radila na predstavi više mjeseci kako bi bili potpuno spremni za nastup pred publikom.

Predstava je rađena po motivima poznate priče o tri mušketira, a dramatizaciju je pripremio glumac Mateja Popović, za režiju je bila zadužena Nevena Vukes, dok je kostime priredila Željka Hubak.

Režiserka Nevena Vukes rekla je kako su reakcije djece na ovu predstavu bile izuzetno pozitivne, ispraćene ovacijama, osmjesima i pljeskom.

– Djeca su s velikim zanimanjem pratila borbe, mačevanja, te su upamtila čak i glazbu – naglasila je Vukes i dodala kako bistrički teatar na kraju školske godine uzima pauzu, te počinje s novom školskom godinom kada kreću i upisi za novu još bolju glumačku sezonu.

Saborska zastupnica i načelnica Općine Konjščina Anita Curiš Krok je istaknula kako ovakvi posjeti obogaćuju njihovu zajednicu i potiču mlade na kreativnost i timski rad, te se raduje budućim predstavama i uspjesima.

-Veseli me vidjeti da je oživjela kulturna scena u Konjščini i to za sve uzraste, počevši od onih najmlađih – naglasila je Curiš Krok i dodala kako će Općina i dalje podržavati rad udruga.

zip.com.hr 18.06.2024.

Continue Reading

Aktualno