Connect with us

Aktivizam

AKCIJA „I TEBE SE TIČE“ U ĐURMANCU

U Đurmancu je ove godine nastavljena kampanja „I tebe se tiče“, nastala  u suradnji Krapinsko-zagorske županije i Doma za žrtve nasilja u obitelji NOVI POČETAK.

Podsjećamo, riječ je o akciji koja ima za cilj jačanje senzibiliteta građana i osviještenosti o prisutnosti nasilja nad ženama, ali obiteljskog nasilja općenito te šalje jasnu poruku o potrebi prijavljivanja nasilja i podrške žrtvama nasilja u obitelji.  Akcija je započela 25. studenog 2021. godine u Krapini, na Dan borbe protiv nasilja nad ženama. Taj dan znači i početak obilježavanja međunarodne Kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja“. Akcija I tebe se tiče provodi se na području cijele Krapinsko-zagorske županije, u svim gradovima i općinama, na način da se 15 dana odvija u svakoj jedinici lokalne samouprave.

Tako su table postavljene na šetnici u centru Đurmanca te je time službeno započela ova humanitarna akcija koju su otvorili zamjenica župana Jasna Petek i načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević sa svojim suradnicima.

Načelnik Damir Belošević izrazio je zadovoljstvo što se i Općina Đurmanec uključila u ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju: “Svaki mali korak na putu da promijenimo stanje u društvu i svijest ljudi oko toga da je nasilje neprihvatljivo je bitan, te vjerujemo da će i ova akcija doprinijeti smanjenju nasilja u obitelji!” – naglasio je načelnik te pozvao sve mještane i putnike namjernike da prošetaju šetnicom u Đurmancu i pročitaju poruke žrtava nasilja.

“Važno je da ne okrećemo glavu od problema, ali važno je i da pružimo ruku podrške žrtvama nasilja!” – poruka je akcije “I tebe se tiče”. Naša poruka je “Svih nas se tiče!

sleljak/zip.com.hr 03.02.2023.

Continue Reading

Aktualno